3F til arbejdsgiverne: Hvis I virkelig mangler medarbejdere, så slå stillingerne op

(Foto: Foto: 3F)

Ifølge 3F holder historier om manglende arbejdskraft ikke.

Det holder langt fra altid, når arbejdsgivere går ud i pressen og fortæller, at de mangler arbejdskraft. Sådan lyder det fra forbundssekretær i 3F, Søren Heisel.

Nye tal: Hver tredje får ikke betaling for overarbejde

- Jeg kan ikke udelukke, at der er områder, hvor der mangler arbejdskraft. Men næsten dagligt oplever vi arbejdsgivere, der går ud og siger, at de mangler medarbejdere, og når vores lokalformænd eller ledige 3F’ere så tager kontakt og undersøger det nærmere, så er der ikke slået nogen stillinger op, og meldingen er pludselig, at det ikke er lige nu, de ønsker at hyre, men måske på sigt, siger han til Avisen.dk.

Meldingen fra 3F kommer efter, man onsdag kunne læse i Børsen, at en murermester, der i forvejen havde 10 ansatte, fortalte, at han sagtens kunne beskæftige 10 mere.

Samtidig udtalte direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, i Berlingske, at manglen på kvalificeret arbejdskraft er en af de største udfordringer, vi har. Han mener derfor, det skal være lettere for danske virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft

 

- Vi kan risikere, at det hele kollapser i løbet af et års tid. Det her er et spørgsmål om velfærdsstatens fremtid, sagde  Brian Mikkelsen således til Berlingske.

Begge udtalelser kom som optakt til en konference på Christiansborg fredag om emnet. Efterfølgende har murermesteren, Jesper Sørensen fra Horsens Murerservice, dog trukket lidt i land. Til Netavisen Pio understreger han således, at han til Børsen sagde, at han sagtens kunne ansætte 10 mand mere, hvis han ville, men at han i stedet ønsker at holde sit firma på det niveau, det har i dag. Han har altså ikke i sinde at ansætte flere.

Det er den slags historier, 3F hører alt for ofte, siger Søren Heisel.

- Et personligt højdepunkt - eller lavpunkt alt efter smag - var, da jeg under dette års folkemøde debatterede med en tidligere direktør fra Dansk Arbejdsgiverforening, der påstod, at en konkret virksomhed sagde nej til ordrer, fordi de ikke kunne skaffe arbejdskraft. Debatten sluttede hurtigt, da jeg viste ham virksomhedens egen hjemmeside, hvor der stod 'Ingen ledige stillinger pt', fortæller han.

Når sådanne historier når medierne, er problemet ifølge Søren Heisel, at danskerne får det generelle indtryk, at vi mangler arbejdskraft. Og det er et alvorligt problem, mener han.

- Det indikerer jo en politisk agenda om at øge arbejdsudbuddet, og det kan vi ikke være bekendt, når vi stadig har så mange, som ikke har et arbejde eller mangler en praktikplads.

- Hvis du som virksomhed virkelig har en ledig stilling, så slå den op, lyder opfordringen fra Søren Heisel.