17 menneskesmuglere anholdt i Serbien og Kroatien

Organiseret gruppe smuglede 82 personer fra Afghanistan, Iran og Irak til Balkan, siger serbisk politi.
Myndighederne på Lesbos og menneskerettighedsgrupper har længe klaget over forholdene i Moria, hvor det i denne uge kom til voldelige optøjer mellem kurdere og arabere.
Myndighederne på Lesbos og menneskerettighedsgrupper har længe klaget over forholdene i Moria, hvor det i denne uge kom til voldelige optøjer mellem kurdere og arabere. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters

Politiet i Serbien og Kroatien har anholdt 17 personer, som vil blive sigtet for at have smuglet snesevis af flygtninge og migranter over de to landes grænse til Kroatien - og dermed ind i EU.

Det serbiske politi siger i en erklæring, at 13 personer en anholdt i Serbien og yderligere fire er anholdt i Kroatien i forbindelse med en flere måneder lang fælles politiaktion.

Ifølge politiet har den organiserede illegale gruppe smuglet 82 personer fra Afghanistan, Iran og Irak. Hver af dem har betalt 1500 euro (op mod 12.000 kroner).

Omkring 4500 flygtninge og migranter er strandet i regeringsdrevne lejre i Serbien. De håber at nå til de mere velhavende EU-lande.

De græske myndigheder meddelte tidligere, at syv mennesker er blevet såret under uroligheder i et overfyldt flygtningecenter på øen Lesbos natten til onsdag.

De voldelige optøjer i flygtningelejren Moria mellem kurdere og arabere varede i adskillige timer, og flere telte i lejren brændte ned.

Myndighederne på Lesbos og menneskerettighedsgrupper har længe klaget over forholdene i Moria.

EU og Tyrkiet indgik en aftale i 2016. Den indebærer, at flygtninge og migranter, som ankommer til græske øer fra Tyrkiet, skal sendes tilbage til Tyrkiet - medmindre deres asylansøgninger bliver godkendt i Grækenland.

Officielle tal viser, at der er op mod 4500 flygtninge og migranter i regeringsdrevne lejre i Serbien. Hundredvis af dem er ifølge menneskerettighedsgrupper spredt i Beograd og i byer langs grænsen til Kroatien.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.