Voldsom ulykke: Fire unge kørt ned med 100 km/t

Fire unge mænd har pådraget sig brud på benene efter et færdselsuheld i Langeskov natten til søndag. Den ældste af de fire mænd - en 25-årig mand - har fået åbent benbrud og hovedtraume. Alle fire er uden for livsfare. (Foto: Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix)

En 39-årig mand sigtes for at have forvoldt fare for nogens liv eller førlighed, da 100 mennesker var samlet.

Fire unge mænd blev bragt på hospitalet efter at være blevet ramt af en bil i Langeskov natten til søndag.

Det fortalte vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede tidligt søndag morgen.

De fire mænd på henholdsvis 18, 18, 19 og 25 år pådrog sig brud på benene. Den 25-årige har fået åbent benbrud og hovedtraume. Alle fire er uden for livsfare.

En 39-årig mand, der kørte bilen, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Han er sigtet for spirituskørsel, kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden og efter straffelovens paragraf 252 om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Fyns Politi modtog kort efter klokken 01.30 flere anmeldelser om et færdselsuheld, hvor flere personer var blevet ramt af en bil på Mariesmindevej i Langeskov.

I forbindelse med de mange anmeldelser fremgik det, at flere end 100 mennesker var samlet på stedet, som i øvrigt af politiet er kendt som et sted, hvor der af og til køres gaderæs.

Politiets afhøringer af vidner har klarlagt, at menneskemængden var forsamlet i Langeskov, efter at man havde kørt gaderæs i Odense, der ligger godt ti kilometer derfra.

Flere biler holdt parkeret, og folk stod og snakkede, da gerningsbilen kom kørende med angiveligt over 100 kilometer i timen.

Desuden er den 39-årige sigtet efter straffelovens paragraf 249 om betydelig uagtsom legemsbeskadigelse under skærpende omstændigheder.

Den 39-årige mand var ifølge politiet ikke en del af det selskab, der var forsamlet i forbindelse med gaderæset.

Fyns Politi kan søndag aften ikke svare på, hvordan manden forholder sig sigtelserne.

/ritzau/