V-minister vælter sig i gratis billetter til flere tusinde kroner: "Svært at se formålet med det"

Troels Lund Poulsens (V) modtagelse af koncertbilletter fra BC Hospitality Group er ikke sket efter reglerne, ifølge professor. Foto: Thomas Lekfeldt/Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsesministeren er en rigtig koncert-konge, men modtagelsen af mange gratis billetter er i strid med reglerne, vurderer professor.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) behøver ikke selv betale for sine billetter til koncerter. Han har nemlig siden januar sidste år modtaget 20 koncertbilletter til 10 koncerter helt gratis. Det er dog ikke sket helt efter bogen, mener professor. Det skriver Ekstrabladet.

Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, vurderer, at modtagelsen af koncertbilletterne ikke umiddelbart ligger inden for reglerne for modtagelse af gaver.

- Umiddelbart er det svært at se, hvad det tjenstlige eller repræsentative formål for beskæftigelsesministeren er ved at deltage i så mange koncerter, siger han.

Personlig relation

Den store hotelvirksomhed BC Hospitality Group har givet Troels Lund Poulsen 8 ud af de 20 gratis billetter.

Direktøren for BC Hospitality Group, Allan Agerholm, og beskæftigelsesministeren kender dog godt hinanden. Da Troels Lund Poulsen var erhvervsminister, udpegede han personligt direktøren som formand for VisitDenmarks bestyrelse.

Dermed skulle Allan Agerholm stå i spidsen for at markedsføre Danmark i tre år fra 2016-2018. Det giver et honorar på 300.000 kr. årligt. Den relation gør muligvis situationen værre, ifølge Sten Bønsing, fordi det kan være en skærpende omstændighed, at direktøren er personligt udpeget af beskæftigelsesministeren.

De otte billetter, som Troels Lund Poulsen har modtaget af BC Hospitality Group, er VIP-billetter, som ikke umiddelbart kan købes af offentligheden. Derfor har det ifølge Ekstra Bladet ikke været muligt at fastslå den præcise pris.

Almindelige koncertgæster har dog samlet skulle betale omtrent 8.030 kr. for billetterne til de koncerter, som Troels Lund Poulsen har fået billetter til af BC Hospitality Group.

Troels Lund Poulsen: Kan ikke se noget problem

Beskæftigelsesministeren mener ikke, at der er noget forkert i, at han har modtaget så mange gratis koncertbilletter.

- Jeg lægger vægt på at deltage i en bred vifte af begivenheder i hele landet, hvor jeg mere uformelt får mulighed for at drøfte aktuelle ting med den kommune, organisation eller virksomhed, der har inviteret mig – og ved koncerterne naturligvis også høre noget godt musik, skriver han til Ekstra Bladet.

Samtidig afviser han, at der er en sammenhæng mellem udpegelsen af Allan Agerholm som formand for VisitDenmark og modtagelsen af de gratis billetter.