Ungarns parlament trodser rettighedsgruppers bekymringer og har tirsdag godkendt en automatisk tilbageholdelse af alle asylansøgere i lejre langs landets sydlige grænser.
Det betyder, at samtlige asylansøgere, der ankommer til landet, og alle, som allerede befinder sig der, vil blive anbragt i lejrene.
Her skal de bo i ombyggede shippingcontainere.
De vil samtidig blive forhindret i at bevæge sig rundt i Ungarn eller forlade landet, mens deres ansøgninger om asyl bliver behandlet.
Tiltaget kommer i kølvandet på en række angreb i Europa sidste år. Sådan lyder det ifølge landets indvandringskritiske premierminister, Viktor Orbán.
Det vil beskytte både ungarer og EU-borgere, mener regeringen.
Menneskerettighedsgruppen Amnesty International kritiserede forslaget, allerede inden det blev vedtaget.
Lovforslaget "ser bort fra EU's retningslinjer, som betyder, at det er forbudt at tilbageholde nogen på baggrund af en asylansøgning", lød det i februar.
- Ældre, syge og familier med børn kan også blive tilbageholdt, tilføjede Amnesty International.
I 2015 var Ungarn det første land i EU, der som reaktion på flygtninge- og migrantkrisen byggede et hegn langs sin grænse. Pigtrådshegnet er fire meter højt og 175 kilometer langt.
Viktor Orbán har tidligere kaldt indvandring for "giftigt". Og lovændringen er den seneste i en række stramninger af indvandrerreglerne i Ungarn.
Ud over grænsehegnet har landet udvist en række asylansøgere for ulovligt at krydse grænsen og endda smidt nogle i fængsel.
Politiet fik sidste år lov til fysisk at skubbe migranter tilbage over grænsen til Serbien, hvis de befandt sig under otte kilometer derfra.
Samtidig har regeringen afvist at deltage i et EU-samarbejde om de mange hundredtusindvis af migranter og flygtninge, der har søgt om asyl inden for unionen de seneste år.
1004 personer har søgt om asyl i Ungarn indtil videre i år. Det oplyser regeringen.
/ritzau/AFP