Når de professionelle tattoo-stjerner i tv-serierne Miami Ink og London Ink skaber flotte farvestrålende billeder på kundernes hud, så gibber det i danske seere foran tv-skærmen.
I Dansk Tatovør Laug, der tæller 45 danske tatovørbutikker, melder formand Johnny Hansen om et boom i interessen for at blive tatovør.
"Det er eksploderet helt vildt overalt i Danmark efter de her tv-programmer, hvor det bare ser legende let ud. Lige nu har jeg selv 23 ansøgninger liggende fra folk, der vil læres op. Før det havde jeg måske to. Vi har folk, der kommer forbi, fordi de har købt en tatovørmaskine på nettet og lige vil have et par fif," siger Johnny Hansen, der har forretningen Tattoo Corner i Odense, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Han ser masser af kunder, der skal have dækket eller rettet en tatovering, som er lavet af en kammerat eller et familiemedlem.
"Det svarer til at gå ind til naboen og få fjernet en blindtarm, fordi han har købt en ny brødkniv. Det gør man jo ikke. Der sidder masser af folk med talent for at tegne, men de stikker for dybt og kører over det samme område for mange gange og danner arvæv. Og så er der det med hygiejnen. De er bakteriebomber, fordi de ikke ved, hvad der skal til for at undgå smitterisiko," siger han.
Hos den danske leverandør af tatoveringsudstyr Cold Steel bekræfter indehaver Per Brådbæk, at der er godt gang i salget af nåle, farver og maskiner. Han fortæller dog, at han kun sælger engangsudstyr, der skal smides væk efter brug.
"'Der er helt sikkert flere, der gerne vil tatovere. Men det eneste kritisable, jeg kan se ved det, er, at folk ødelægger armene på hinanden," siger han.
I Aalborg får Birger Sørensen, indehaver af Birgers Tattoo og Piercing Studio, mange henvendelser fra kunder, der har fået lavet en grim amatørtatovering og vil have den dækket eller ændret.
"Jeg ser så meget skrammel. Og ofte er det både piger og drenge på 15-16 år. De kan jo købe maskiner på nettet i dag, og så starter de bare direkte på huden, selvom de aldrig har haft en maskine i hånden før. Men jeg er altså nødt til at sige nej til dem, for hvis jeg skal rette op på en, så skal jeg også hjælpe deres kammerat. Og så kunne jeg ikke lave andet," siger han.
Dansk Tatovørlaug har lavet deres eget regelsæt for bl.a. hygiejne, men vil gerne have en smiley-ordning, ligesom for butikker og restauranter.
Hos Socialdemokraterne vil retsordfører Karen Hækkerup gerne have mere kontrol med branchen. Men tatovørerne må selv betale for at få luget ud i de brodne kar.
"Vi vil gerne have, at der kommer et egenkontrolsystem, som er kendetegnet ved, at det er tatovørerne selv, der betaler. Men folk vil altid kunne bestille alt muligt over internettet, og derfor er det utrolig svært at dæmme op for folk, der er tossede nok til at gå i gang med det alligevel," siger hun.