Top-embedsmand giver ansatte mundkurv på: Sosu'er må ikke tale med pressen om arbejdsforhold
Peter Loft tiltrådte stillingen som kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune 13. marts i år. Foto: Sara Gangsted/Scanpix/arkiv
Kommunaldirektør Peter Loft vil ikke tillade de ansatte i Bornholms Regionskommune at have kontakt med pressen i arbejdstiden.

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet og nuværende kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Peter Loft, har nedlagt forbud mod, at kommunens ansatte under den igangværende valgkamp har kontakt med pressen i arbejdstiden.

Det skriver TV 2/Bornholm.

Forbudet kom efter TV 2/Bornholm havde lavet en aftale om, at følge en sosu-ansat for at give indblik i arbejdsforholdene på ældreområdet.

Og netop ældreområdet har i indeværende valgperiode været til konstant uro og diskussion.

Peter Loft siger til Denoffentlige.dk, at han godt forstå behovet for at dække en politisk aktuel sag.

- På den anden side er der også et hensyn til at en neutral administration ikke, hvor forsigtig den end måtte være, kommer til at give næring til en politisk debat, tilføjer Peter Loft.

Den holdning får opbakning hos borgmester Winni Grosbøll (S), men ikke hos viceborgmester Søren Schow (V):

- Jeg har ikke set det tidligere. Det lugter lidt af, at man har oplevet et pres på den politiske del af ældreområdet, og nu vil beskytte det, siger viceborgmesteren til TV 2/Bornholm.

Peter Lofts udmelding undrer også Bente Johansen (R), René Danielsson (DF) og Anja Juhl Kofoed, formand for FOA Bornholm:

- Men der er jo tale om en begrænset ytringsfrihed, når der er restriktioner i forhold til hvor og hvornår, man må ytre sig, vurderer Anja Juhl Kofoed overfor TV 2/Bornholm.

En borger i kommunen har ifølge TV 2/Bornholm klaget til ombudsmanden over Peter Lofts forbud mod, at de kommunalt ansatte udtaler sig til pressen.