To mænd sigtet for tyveri af håndsprit

Nyheder
Indgangene til Herlev Hospital blev mandag bemandet med vagter for at undgå tyveri af håndsprit og andre værnemidler. (Arkivfoto) (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Der blev i sidste uge stjålet beholdere med eftertragtet håndsprit fra Herlev Hospital. To unge er anholdt.

To unge mænd på 17 og 18 år er blevet anholdt og sigtet for at have stjålet håndsprit fra Herlev Hospital.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Tyveriet fandt sted torsdag den 12. marts om eftermiddagen.

Gerningsmændene slap ifølge politiet væk med 13 beholdere med håndsprit.

De seneste uger har der været stor efterspørgsel efter håndsprit på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

Af den grund er håndsprit i mange forretninger blevet udsolgt. Samtidig har Herlev Hospital oplevet, at en del håndsprit fra sygehuset forsvinder.

Københavns Vestegns Politi efterforsker i den forbindelse "et par" tyverier, fortæller politikommissær Andreas Mollerup til Ritzau.

- Vi har haft en god dialog med Herlevs Hospitals ledelse, og de fortæller, at de har oplevet et ret stort svind i deres håndsprit generelt. Når det er sagt, er der et par konkrete sager, som vi efterforsker, siger han.

Herunder er altså tyveriet, som fredag har ført til sigtelse af to unge mænd. Den ene blev anholdt fredag morgen. Den anden meldte sig selv til politiet fredag formiddag.

Problemet med desinficerende midler, der forsvinder, har fået Herlev Hospital til at låse en del af sine yderdøre og indsætte vagter ved indgangene.

Andreas Mollerup understreger, at politiet ser med stor alvor på tyverierne.

- Vi står i en helt særlig situation i samfundet nu. Der er et stort behov for håndsprit på vores hospitaler, og så mener vi, at det er særligt alvorligt at stjæle fra netop hospitalerne, siger politikommissæren.

Den aktuelle sag har ikke forbindelse til en anden meget omtalt sag fra Herlev Hospital om tyveri af håndsprit, som viste sig at bero på en misforståelse.

I den pågældende sag modtog politiet natten til fredag i sidste uge en anmeldelse om, at maskerede mænd havde stjålet håndsprit.

Det blev beskrevet som et voldsomt tyveri, men siden kunne Københavns Vestegns Politi fortælle, at hændelsen ikke havde fundet sted.

/ritzau/