Her er vinderen af årets Tine Bryld-pris
Laeth Shir Ali er som formand for organisationen Sabaah vinder af årets Trine Bryld-pris. Foto: Privat
Tine Bryld-prisen 2018 er blevet uddelt i Lille Vega i København. Vinderen er NGO'en Sabaah.

Laeth Shir Ali er nydansker. Han også homoseksuel, og det er ifølge ham selv ikke nemt.

Han fortæller nemlig, at hver fjerde homoseksuelle nydansker oplever fremmedgørelse fra deres familie og venner. Mens det tal blandt etniske danskere kun ligger på fem procent.

Men hvis det står til Laeth Shir Ali, skal accepten af LGBT+-personer i nydanske miljøer blive langt større.

Derfor arbejder han som formand i organisationen Sabaah, som netop hjælper unge homoseksuelle med anden etnisk baggrund og deres familier med at finde en fælles forståelse.

Det arbejde har han, sammen med resten af organisationen Sabaah, netop vundet Tine Bryld-prisen 2018 for. 

- Det er fuldstændig vidunderligt, siger han grinende til Avisen.dk.

Gør en forskel for hundredvis af mennesker

Sabaah er en non-profit organisation, som blev stiftet i 2006 med den hensigt at være talsrør for blandt andre homo-, biseksuelle og transkønnede – med minoritetsetnisk baggrund.

Gunvor Wibroe står i spidsen for prisudvalget hos Tine Bryld-prisen, hun beskriver til prisoverrakkelsen, hvor stor en forskel Sabaah gør. 

- I arbejder på så mange niveauer, og jeres resultater taler for sig selv. I årenes løb har Sabaah gjort en verden til forskel for hundredvis af mennesker. I er en vigtig stemme og talerør for LGBT+-personer blandt etniske minoriteter. I er vigtige for os alle, pointerer hun.

Vil gerne nå endnu længere ud

Laeth Shir Ali beskriver, at prisen i første omgang er en kæmpe anerkendelse af det arbejde Sabaah udfører, men at den også giver anledning til at udvide indsatsen, som primært er fokuseret på København og Aarhus i dag.

- Vi kunne godt tænke os at starte initiativer i Odense og Aalborg og komme ud i andre områder uden for storbyerne, fortælller Laeth Shir Ali.

Tine Bryld-Prisen

Tine Bryld-prisen er opkaldt efter Tine Bryld, som var socialrådgiver og vært på radioprogrammet Tværs på DR, hvor hun gav unge råd og vejledning på en direkte, men kærlig facon. Hun døde som 71-årig i 2011.

Tine Bryld Prisen er på kr. 250.000 (også kaldet Projektprisen) og gives til et projekt eller en organisation, der har markeret sig med en særlig indsats for socialt udsatte og marginaliserede mennesker eller grupper i Danmark.

Endvidere kan der uddeles et beløb på op til kr. 250.000 (også kaldet Udviklingsprisen) til at forankre og udvikle den indsats, som har begrundet prisen.

Foreningen for uddeling af Tine Bryld Prisen står bag Tine Bryld Prisen, som uddeles i samarbejde med TrygFonden, Projekt Plan B og DR.

UDVID

via Listen To News