Tidligere tv-vært i spil til politisk toppost: "Et godt bud"

- Hvis partiet mener, at det kunne være en farbar vej at stille mig op, så vi på den måde kunne få et mandat i parlamentet, så vil jeg ikke sige nej, siger Ole Stephensen. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv)

Ole Stephensen bringer nu sig selv i spil som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti ved næste års europaparlamentsvalg.

Den tidligere tv-vært Ole Stephensen åbner nu op for, at han kan blive Det Konservative Folkepartis spidskandidat til næste års europaparlamentsvalg

Det skriver dr.dk.

Partiets tidligere formand og stemmesluger Bendt Bendtsen genopstiller nemlig ikke, så jagten på en ny spidskandidat er i fuld gang.

- Hvis partiet mener, at det kunne være en farbar vej at stille mig op, så vi på den måde kunne få et mandat i parlamentet, så vil jeg ikke sige nej, siger Ole Stephensen til dr.dk.

Ved sidste kommunalvalg blev han valgt til byrådet i Gentofte, ligesom han er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti på den københavnske vestegn. Han siger til dr.dk, at han ikke tidligere har overvejet at gå efter et spidskandidatur til europaparlamentsvalget, men han mener selv, at han vil kunne bidrage med stor viden om EU-systemet. Og så ser han det også som en fordel, at mange ved, hvem han er.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har Det Konservative Folkeparti allerede forhørt sig hos tidligere partiformænd og profiler i jagten på en ny spidskandidat, men indtil videre uden held.

- Ole er et godt bud. Ligesom en række andre er gode bud. Ole er absolut kvalificeret. Han fik et rigtig godt valg til byrådet i Gentofte og er i øvrigt også meget fagligt stærk på EU-området, som han arbejder med dagligt, siger partisekretær Søren Vandsø til dr.dk med henvisning til, at Ole Stephensen blandt andet laver undervisningsmateriale om EU til gymnasier.

Søren Vandsø understreger dog samtidig, at partiet ikke er færdig med at arbejde på sin kandidatliste. Det Konservative Folkeparti forventer at vedtage den endelige kandidatliste ved efterårets landsråd.

Der er Europaparlamentsvalg i slutningen af maj næste år.