Svensk landsholdsspiller fik amputeret ’tredje ben’
Rosenborgs svenske landsholdsspiller Mikael Dorsin kan så småt løbetræne igen efter en operation, hvor lægerne fjernede et tredje ben af brusk.

Det lyder måske som lidt af en joke, men for Rosenborgs svenske landsholdsspiller Mikael Dorsin var det ikke særligt sjovt, da lægerne kunne fortælle ham, at han faktisk havde tre ben: På højre lår havde spilleren en udvækst af brusk, som havde vokset sig otte centimeter lang og tre-fire centimeter bred. Det skriver den svenske avis Expressen.

Kort før jul fik Mikael Dorsin det ’tredje ben’ amputeret ved en operation, hvor lægerne gik til værks med hammer og mejsel.

Et simpelt trælår
Svenskerens overskuds-ben blev ’født’ ved en kamp sidste sæson, hvor Rosenborgforsvareren fik et ordentligt trælår i en duel.

»Jeg tænkte ikke mere på det, men så fik jeg flere slag på samme sted, så blødningen begyndte at danne brusk,« fortæller Mikael Dorsin til den svenske avis.

Brusken voksede og voksede, og det begyndte at gøre ondt, når han spillede, men lægerne forsikrede ham om, at så længe han kunne holde smerten ud, måtte han godt spille videre, så det gjorde han, mens udvæksten langsomt voksede videre.

»Mine holdkammerater følte på den, og de syntes det var ækelt. Jeg synes også det var ækelt, og det var irriterende at gå rundt og have ondt,« fortæller Mikael Dursin.

Løbetræner igen
Nu er det ekstra ben væk, og den svenske landsholdsspiller er så småt ved at komme sig oven på indgrebet. Torsdag begyndte han at løbetræne igen, men mere kan han ikke klare nu, så han har været tvunget til at melde afbud til en landsholdstur til Sydamerika.

Mikael Dursin regner dog med, at han kan træne for fuld kraft om en måneds tid.