Den nye film ”Lysår” har Thomas Levin i instruktørstolen, hans kone Laura Christensen foran kameraet, deres 11-årige søn Jacob Levin-Christensen i hovedrollen – og der er også blevet plads til en rolle til deres yngste datter, Matha Levin-Christensen, 3, på rollelisten.
”Lysår” er en rørende historie om venskabet mellem 10-årige Carl (Jacob Levin-Christensen) og den 56-årige skolepedel Richard (Søren Malling). Carl går op i afstande, tid og universets uendelighed. Den jordnære Richard forholder sig primært til længden af sin 36 sider lange to-do-liste og glæden ved appelsinsodavand. De er to outsidere, der på hver deres måde hjælper hinanden igennem hverdagens udfordringer. Carls mor (Laura Christensen) har efter mange overvejelser valgt, at Carl skal flytte til en specialskole. Og efter seks ugers lock-down pga. Covid-19-pandemien, hvor Carl og Richard - og Richards hund Albert - har haft skolen helt for sig selv, er det blevet tid til at sige farvel.
Parrets søn Jacob fik allerede sin debut som skuespiller, da han som baby var med i filmen "Dirch", hvor han spillede rollen som Dirch Passers datter Josephine Passer. Siden har han også medvirket i Nymphomaniac.
Familiefilmen er blevet til under corona og parret er gået ind i projektet for at støtte en god sag.
- Lysår er blevet til i en helt usædvanlig tid og beskriver et usædvanligt venskab mellem to usædvanlige mennesker og en hund, siger Thomas Levin, der blev lokket med på ideen om at kunne hjælpe andre.
Han har både skrevet og instrueret filmen.50% af indtægterne for filmleje kommer til at gå direkte til Læger Uden Grænser.
Det er også igennem Læger Uden Grænser, at man kan se filmen, som man kan leje for enten 25 kroner, 50 kroner eller 75 kroner.
Familien Levin-Christensens bidrag med filmen ”Lysår” er bare en ud af 24 forskellige kortfilm.
Kunstnere som, Darwin Shaw (Casino Royale, Homeland, House Of Cards) og Will Hawkes (Sun Valley, The Politician, R.V.), har skabt The AntiViral Film Project – en global filmantologi med 24 historier, fortalt af 24 filminstruktører fra 24 lande. I AVFP frasiger instruktørerne sig indtægt og støtter hver især den næste instruktør i en Pay-it-forward-model. Og dertil støtter alle film Læger Uden Grænser.