En eventuelt ny rød regering vil gøre det mere trygt at være arbejdsløs.
Men der bliver ikke råd til alle fagbevægelsens ønsker på dagpengeområdet.
Sådan lyder SF's kommentar til det udspil til trepartsforhandlinger, som LO, FTF og AC ifølge Berlingske, er på trapperne med.
"Vi lytter til de krav, der kommer fra fagbevægelsen, men pengene er små," siger arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen (SF).
Dele af fagbevægelse kræver blandt andet dagpengebeløbet hævet under de første måneders ledighed. Det er ikke umiddelbart SF's politik.
"Det er et problem, hvis vi bruger alle penge til højere dagpenge de første måneder, og det så betyder, at man skal have mindre end i dag hen imod slutningen af dagpengeperioden. Men det vil blive afgjort i forhandlinger mellem en ny regering og arbejdsmarkedets parter," siger Eigil Andersen til Newspaq.
Fagbevægelsen vil også gerne have øget den såkaldte dækningsgrad. Men også det ønske koster klejner.
I dag kan man maksimalt få knap 17.000 kroner i dagpenge om måneden, og det betyder, at mange højtlønnede - hvis de bliver ledige - kun får dækket godt 50 procent af deres tidligere løn.
"Dækningsgraden har været faldende over en årrække, og Danmark bør have en højere dækning for, at den kan give den tryghed, som fleksicurity-modellen lægger op til. Men det er svært at få øje på, at der kan skaffes penge til, at alle får en væsentligt højere dækningsgrad," siger Eigil Andersen.
SF vil derimod gøre det lettere at genoptjene retten til dagpenge og er også indstillet på at hæve dagpengeperioden fra to til fire år, hvis fagbevægelsen ønsker det.
"Socialdemokraterne og SF har sagt, at vi vil annullere den besparelse, som ligger i, at dagpengeperioden blev skåret ned fra fire til to år. Og at besparelserne skal føres tilbage til dagpengeområdet. Det betyder, at den pose penge vil ligge på bordet og indgå i trepartsforhandlingerne," siger Eigil Andersen.
På den måde kan fagbevægelsen altså selv være med til at beslutte, hvordan pengene skal bruges, pointerer arbejdsmarkedsordføreren.
Blandt fagbevægelsens ønsker er også en total tilbagerulning af hele den kommunalisering af beskæftigelsesindsatsen, som der er sket de senere år. Den idé er SF helt med på.
"Vi mener ikke, at jobindsatsen skal ligge i kommunerne, fordi kommunerne er for små til at udgøre et arbejdsmarked. Vi foreslår, at jobindsatsen ligger i syv til ni regioner, der styres af regionale arbejdsmarkedsråd, hvor arbejdsmarkedets parter spiller den centrale rolle, og pengene kommer fra staten," siger Eigil Andersen.
Han forestiller sig, at arbejdsmarkedsrådene skal være selvejende institutioner, og at jobcentrene bliver liggende de samme steder, hvor de er i dag.