Restriktioner for rejsende til og fra Tyskland er gift for et færgeselskab, der netop lever af at sejle frem og tilbage over Femern Bælt.
Derfor var det positivt for driften i færgeselskabet Scandlines, at coronaepidemien ikke lagde lige så store begrænsninger på rejseaktiviteten mellem de to lande sidste år, som den gjorde i 2020.
Rederiets årsregnskab for 2021 er offentliggjort mandag, og det viser en omsætningsfremgang på 44 millioner euro til 260 millioner euro - godt 1,93 milliarder kroner.
Samtidig steg driftsresultatet før afskrivninger og særlige poster fra 84 millioner euro til 133 millioner euro svarende til 990 millioner kroner.
For begge tals vedkommende gælder dog, at der stadig er et stykke op til niveauet i 2019, hvor coronaen endnu ikke havde ramt Europa.
- 2021 blev endnu et år præget af usikkerhed og ekstreme udsving, lyder det fra administrerende direktør Carstne Nørland i en kommentar til regnskabet.
- Men vi noterede med tilfredshed en gradvis normalisering af trafikmængden og aktivitetsniveauet i takt med, at restriktionerne blev løftet i sommerens løb, hvor vi faktisk havde fem uger med højere biltrafik end i samme periode i 2019.
Direktøren konstaterer også, at selv om persontrafikken endnu ikke er helt oppe i gear endnu, så har der været stor vækst i mængden af fragt.
Derfor investerer selskabet i en emissionsfri fragtfærge, der forventes at blive indsat i 2024.
Scandlines driver ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. Selskabet ejer syv færger og transporterer årligt 3,6 millioner passagerer.
Sidste år havde Scandlines, der er ejet af tre udenlandske kapitalfonde, et gennemsnitligt antal medarbejdere på 1237.
/ritzau/