R-leder ligger lavt i troværdighedsmåling

14,4 procent af danskerne mener, at De Radikales politiske leder Morten Østergaard har "meget høj" eller "høj" troværdighed. (Foto: Foto: Ólafur Steinar Gestsson/arkiv/Scanpix)

Morten Østergaard skal lægge sin stil om, hvis han vil fremstå mere troværdig, mener Hans Engell.

14,4 procent. Så mange danskere mener, at De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, har "meget høj" eller "høj" troværdighed.

Det viser en undersøgelse, Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Undersøgelsen placerer Østergaard på plads nummer otte blandt de ni politiske ledere for partierne på Christiansborg. Kun Liberal Alliances Anders Samuelsen ligger lavere.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell rammer det dårlige resultat i troværdighedsmålingen De Radikale på det værst tænkelige tidspunkt.

- Vi står lige foran et kommunalvalg, og de er kun lige kommet igennem sagen med Anna Mee Allerslev i København.

- Samtidig er De Radikale jo et parti, som altid har levet højt på faglighed og seriøsitet med ledere som Margrethe Vestager, Niels Helveg Petersen og Marianne Jelved.

- Mange forbinder dem med høj integritet og troværdighed, så det kan næsten ikke blive værre, siger Engell.

Han mener, at Morten Østergaards stil og fremtoning har skadet den 41-årige politikers troværdighed.

- Han er en dygtig politiker og kan være meget underholdende, men han fremstår ofte i tv som den forurettede elevrådsformand.

- Han er altid vred og kritisk over for et eller andet og ikke særlig overskudsagtig.

- Den form tror jeg ikke, at ret mange vælgere synes er så spændende, siger Engell.

De mange sager om den nu tidligere københavnske borgmester Anna Mee Allerslev har også gjort livet svært for den radikale leder, mener Engell.

- Morten Østergaard valgte at gå ud og støtte hende meget markant og fejede BT's artikler af vejen og sagde, at de kunne rende og hoppe.

- Så lige som Allerslev langsomt sank som en sten, så gjorde Østergaard det også.

- Hvis han skal den anden vej, skal han nok finde en anden stil i forhold til medierne. Politisk må partiet arbejde på at anskaffe sig den indflydelse, man ikke har i disse år.

Undersøgelsen er gennemført i perioden 23. til 29. oktober.

/ritzau/