Pres på billetpriserne tynger bundlinjen hos Lufthansa

Lave brændstofpriser og intern spareøvelse hjælper Lufthansa på bundlinjen, selv om billetpriserne falder.

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa er udsat for et solidt konkurrencepres på priserne på billetter og fragt, og det er med til at trække ned på bundlinjen i årets første kvartal.

Lufthansa får et underskud på otte millioner euro mod et plus på 425 millioner euro i første kvartal sidste år, fremgår det af selskabets regnskab for årets første tre måneder, der er lavsæson i flybranchen.

Luftfartsselskabet oplever et betydeligt pres på priserne både for passagertrafik og fragt, men kan til gengæld takke de lave brændstofpriser og en intern spareøvelse for, at det ikke så endnu værre ud, lyder det fra Simone Menne, regnskabschef i Lufthansa.

- Den betydelige reduktion i omkostningerne per enhed i vores passagerselskaber har mere end kompenseret for prisfaldet.

- Og vi nyder ikke bare godt af yderligere besparelser på brændstofpriser og engangsomkostninger. Vi har også forbedret strukturen i vores driftsomkostninger, siger hun i en pressemeddelelse.

Omsætningen faldt 0,8 procent til knap syv milliarder euro, men Lufthansa forbedrede til gengæld sit driftsresultat til et underskud på 49 millioner euro mod et underskud på 144 millioner euro i samme periode året før.

Med til at trække ned i resultatet er omkostninger på 100 millioner euro, blandt andet i forbindelse med strejker.

Luftfartsselskabet betegner udviklingen i kvartalet som "solid", og fastholder forventningerne om et justeret driftsresultat en smule over resultatet for 2015.

/ritzau/