Pool-juletragedien: Sådan omkom familien

Poolen, hvor tre mennesker omkom, er nu åben for gæsterne igen. (Foto: Scanpix)

Myndighederne har nu fundet en mulig årsag til den frygtelige drukneulykke i en pool i Costa Del Sol.

Juleaftensdag mistede en 52-årige mand, hans 9-årige datter og 16-årige søn livet i en pool på hotellet Club La Costa World i Costa Del Sol. Spansk politi har siden ulykken arbejdet på at finde ud af, hvad der skete i poolen.

De tre omkomne er blandt andet blevet undersøgt for forgiftning, men hverken dem eller andre af de gæster, der havde benyttet poolen viste tegn på forgiftning. Obduktionen af de tre har vist, at alle tre druknede og ikke havde tegn på ydre skræmmer.

Men hvordan kan det ske, at tre mennesker drukner i en pool. Politiet har endnu ikke et helt sikkert svar. Men meget tyder på, at det var et pludseligt opstået problem i den motor, der renser poolen. Det mener politiet, efter de har fundet den 9-årige piges svømmehat, som sad fast i en pumpe.

Problemer med pumpen kan have lavet poolen om til en dødsfælde, hvor gæsterne blev suget mod bunden.

Umuligt at genoplive

Tragedien skete da den 52-årige hoppede i poolen for at hjælpe sin 9-årige datter, der var i problemer på bunden af poolen. Da faren heller ikke kunne komme op, hoppede den 16-årige søn i for at hjælpe med at redde sin familie.

Alle tre var bevidstløse, da de blev hentet op af poolen af personalet på hotellet. Moren til familien bad til gud, mens personalet og en hotelgæst prøvede at genoplive familien.

– Moren bad til at de skulle komme tilbage til livet. Hun var rolig. Hun rørte ved deres kroppe og bad og bad. Hun fortsatte med at bede selv da ambulancefolkene var kommet og havde opgivet at genoplive dem, fortæller Josias Fletchman, der var med til den forgæves genoplivning, til den engelske avis The Mirror.

Poolen genåbnet

Til trods for, at politiets undersøgelser af poolen har givet en indikation om, at det var et akut og uforudseeligt problem med pumpen, der kostede de tre mennesker livet, er poolen nu genåbnet.

Efter undersøgelserne er poolen blevet testet og har ikke vist tegn på hverken fejl eller mangler.

Det er ikke første gang, at turister er omkommet i en pool. I 2009 mistede en 14-årig engelsk dreng livet i Thailand i en pool. Og sidste sommer mistede en 12-årig russisk pige livet i en pool i Tyrkiet.