Plant Jammers teknologi vender opskrifter på hovedet. Brugeren indtaster sine ingredienser, og den kunstige intelligens udvikler lækre opskrifter, der matcher køleskabets indhold og samtidigt inspirerer til en mere plantebaseret kost.
Med en investering på knap 4 mio. euro i ryggen skal virksomheden til at bidrage til forbrugernes grønne madvaner.
- Vores erklærede formål er at hjælpe mennesker over hele kloden med at spise mere bæredygtigt, siger Michael Haase, Plant Jammers founder og CEO.
En tredjedel ender som skrald
Ifølge FN smider vi en tredjedel af alle verdens fødevarer ud som affald hver eneste år, og produktionen af fødevarer har store omkostninger for klimaet. Derfor er det grønne potentiale stort, hvis vi kan hjælpe forbrugerne med at træffe flere bæredygtige og plantebaserede valg, lyder det fra Plant Jammer.
- Traditionel bæredygtighed er top-down, hvor virksomhederne styrer forbrugerens grønne valg. Vi ser i dag et billede, hvor store internationale fabrikker producerer fx plantebaseret kød og dermed styrer udbuddet. Men det vil Plant Jammer ændre på ved at give private brugere redskaber og inspiration til at bryde vaner og gøre dem grønnere. Og så kan vi virkelig flytte noget på klimafronten, siger Michael Haase.
Øv dig i at spise grønnere
Plant Jammer vil være med til at sætte bønner, gulerødder og salat på danskernes tallerkener, og derfor er opfordringen fra virksomhedsejeren klar:
- Vi skal alle sammen til at spise flere grøntsager i fremtiden. Også selvom du elsker din lørdagskylling og bøf bearnaise. Så det er med at komme i gang med at øve sig, og det kan du med Plant Jammer,” siger Michael Haase.
Hos Vækstfonden glæder man sig over at være med til at bringe Plant Jammer ud til private hjem og brugere.
- Plant Jammer hjælper folk med at bevæge sig hen imod plantebaseret diæt og reducere madspild - to af de største og vigtigste udfordringer på planeten. Det er vi nødt til at håndtere, hvis vi skal nå vores globale klimamål. Rigtig mange mennesker ønsker at gøre kosten mere bæredygtig og plantebaseret, men ved måske ikke hvordan eller hvor, de skal starte. Det gør Michael og hans team heldigvis, ved at anvende kunstig intelligens på en unik måde, for at hjælpe med at gøre sundhed og bæredygtighed til en del af folks hverdag, siger Eric-Alan Rapp, der er partner i Vækstfonden afdeling for direkte investeringer, VF Venture.
Plant Jammers teknologi hjælper allerede 100.000 husholdninger i Tyskland, England og Danmark med at stoppe madspild, spise sundt og reducere kødforbrug.
Foto: Unsplash
Om Plant Jammer
* Michael Haase etablerede Plant Jammer i 2016 for at bekæmpe madspild og klimaforandringer ved at gøre det lettere for alle at tilberede lækker, plantebaseret mad. I dag har Plant Jammer 15 medarbejdere og mere end 100.000 brugere i USA, UK, Tyskland og Danmark.
* Plant Jammer har pakket deres opskriftteknologi ind i en API, der er tilgængelig for alle opskrifthjemmesider og apps. Plant Jammer har allerede eksisterende kunder i Miele, Dr Oetker, Dupont, COOP Sverige og Vorwerk.
* Plant Jamme-app'en er et udstillingsvindue for teknologien, men tjener også penge på "Freemium" ligesom Spotify. Plant Jammer konverterer 5% af deres downloads til abonnement (29DKK per måned).
* Plant Jammers teknologi er baseret på både kunstig intelligens, deep data samt fødevarevidenskab. Derfor kan Plant Jammers teknologi hurtigt og let matche varerne i køleskabet med en grøn, plantebaseret og smagfuld opskrift. Plant Jammers team består både af kokke og data scientists, der er med til at sikre, at opskrifterne giver et både sundt og smagfuldt måltid.