Lars Løkke og regeringen har sået planer om at hæve danskernes pensionsalder, og snart skal der høstes. Altså hvis et flertal i Folketinget er med på idéen.
Men hos flere partier på Christiansborg er der indædt modstand mod planerne. Et af argumenterne mod dem er, at Danmark i forvejen har Europas højeste pensionsalder.
Det er i hvert fald det argument, Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted fremfører.
Til TV2 kalder han det helt ’gak gak’, hvis pensionsalderen bliver hævet yderligere.
Men flere andre lande i Europa har faktisk en højere pensionsalder end Danmark, som ifølge OECD’s liste ligger på 65 år.
Både i Island, Norge, Irland og Portugal går man på pension, når man er ældre end 65 år.
Det skriver dr.dk på baggrund af en undersøgelse fra DR2-programmet Detektor.
Når Pelle Dragsted alligevel hævder, at Danmark har Europas højeste pensionsalder, er det fordi et flertal i Folketinget har vedtaget, at Danmark over en årrække får den højeste.
I 2006 besluttede politikerne således, at pensionsalderen skal stige i takt med den stigende levealder. Aftalen betyder, at danskerne i 2040 først kan forlade arbejdsmarkedet, når de er fyldt 70 år.
Pelle Dragsted er dog godt klar over, at pensionsalderen endnu ikke er den højeste i Europa.
- At den ikke er indfaset endnu er jo velkendt. Når vi diskuterer pensionsreformer er det jo selvsagt altid frem i tiden. Når Venstre ønsker en endnu højere pensionsalder, er det jo også fremadrettet, siger Pelle Dragsted i Detektor.