Pape vil have 100 nye betjente ud til hr. og fru Jensen

Får Søren Pape Poulsen opbakning i Folketingssalen vil landbetjenten vende tilbage i opdateret udgave. (Foto: Foto: Sille Veilmark/Ritzau Scanpix (arkiv))

Justitsminster Søren Pape Poulsen (K) vil stille forslag om 100 politibetjente, som skal lave opsøgende arbejde blandt kriminalitets-ramte borgere.

Søren Pape Poulsen (K) fremsætter efter sommerferien et forslag, der indeholder 100 politibetjente, som skal gøre en nærlokal indsats.

Betjentene skal arbejde tættere på borgerne og skabe tryghed, skriver DR.

- For mig er det vigtigt, at borgerne møder deres politi, og vi skal give politiet nogle ordentlige vilkår. Nu uddanner vi blandt andet flere betjente, og nogle af dem skal bruges på at komme tættere på borgerne, siger Søren Pape Poulsen til DR.

De 100 betjente skal hentes blandt de 600 nye betjente, som regeringen og DF aftalte i forbindelse med den seneste finanslov.

Søren Pape Poulsen forklarer til DR, at betjentene skal lave opsøgende arbejde og besøge borgere, som har været ramt af kriminalitet:

- I stedet for, at man har en bygning med én betjent, som sidder der i et bestemt tidsrum, så skal man i politikredsen i højere grad have en række betjente, der kigger i døgnrapporterne, kommer ud til hændelser store som små og måske lige får en snak med fru Jensen, om hun er utryg, og hvad vi så kan gøre. Det er også politiets opgave, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsminsteren afviser overfor DR, at det har været en fejl at centralisere politiet ved at afvikle de nærlokale politistationer:

- Det er jo en balance. Det kan godt ske, at man nogle steder skulle have overvejet, om det var det rigtige, siger Søren Pape Poulsen.