Øv: Snevejr på vej

De næste par dage går det ned ad bakke rent vejrmæssigt. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Frem med hue og handsker, nu kommer sneen igen.

Det er med at nyde solen, mens den er der. 

For frem mod bededagsferien skifter vejret nemlig karakter. 

- Det går noget ned ad bakke. Det bliver næsten vinterligt. Tæt på frysepunktet. Vi kommer ikke op på mere end 5-8 grader om dagen lørdag og søndag. Om natten kan det sagtens blive frost, siger Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Og meldingen bliver ikke bedre, selvom man vender sig mod en anden meteorolog. 

- Kold polarluft trækker ned over hele landet og Centraleuropa fra nord. Vi er helt sikre på, der kommer nattefrost, og vi tror bestemt også på, der kommer nedbør i form af hagl, og nok også sne og slud, siger TV 2 Vejrets Lone Seir til BT.

Risikoen for nedbør er størst fra natten til lørdag og frem til mandag, og mens det i weekenden hovedsageligt vil være i form af regn og hagl, så byder natten til mandag sandsynligvis på slud og sne. Og selvom det er med at finde hue og handsker frem igen, så skal man ikke regne med at kunne bruge sin tid på sneboldskamp og snemænd. Sneen bliver nemlig ikke liggende, lyder det fra meteorologerne. 

Det kolde og våde vejr starter i den vestlige del af landet, og det forventes, at de koldeste temperaturer ville ramme i de mest centrale dele af landet.