Snevejr rammer Danmark: Kan give problemer på vejene
Sådan så det ud, da store dele af Danmark 14. januar i år vågnede op til snedækkede veje. Foto: SCANPIX arkiv
Et nedbørsområde er på vej ind over landet.

Kalenderen bebuder forår, men meteorologerne varsler noget andet. Der er nemlig sne på vej til Danmark.

Et nedbørsområde over Nordsøen har kurs mod os. Nedbøren vil falde som sne og begynder ved Vestkysten ud på eftermiddagen, oplyser DMI.

Herfra bevæger snevejret sig østpå og forventes at nå frem til Fyn i aften og til Sjælland ud på aftenen, mens Bornholm først får sneen at se sidst på natten eller onsdag morgen.

Sidst på natten går nedbøren over i regn eller slud ved Vestkysten.

Snevejret forventes at give 10-15 centimeter sne i Jylland, mens Fyn og Øerne får 2-5 centimeter og Bornholm slipper billigst med under 2 centimeter.

Især i Jylland kan snevejret være ledsaget af fygning, fordi vinden ifølge DMI mange steder vil være op mod frisk og med en stødende vind.

DMI vurderer, at der nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at udsende en egentlig varslig, da meteorologerne ikke regner med et snefald på mere end 10 centimeter på seks timer, og vinden ikke forventes at blive så voldsom.

Men, skriver DMI, der er dog ingen tvivl om, at snevejret en overgang især i Jylland kan give trafikale problemer.

Da prognoserne er lidt usikre med hensyn til vindstyrke og snefald, kan det senere blive nødvendigt at udsende et egentlig varsel, lyder meldingen, som DMI har sendt ud klokken 11.