Mindst 31 journalister er blevet dræbt i forbindelse med krigen mellem Israel og den palæstinensiske Hamas-bevægelse, siden den brød ud 7. oktober.
Det viser en opgørelse fra ngo'en Komitéen til Beskyttelse af Journalister (CPJ).
Blandt dem er 26 palæstinensere, fire israelere og en libanesisk journalist.
Yderligere otte er såret, mens ni andre er savnet eller tilbageholdt, viser CPJ's opgørelse.
Komitéen har endvidere ubekræftede meldinger om flere dræbte samt om journalister, som er forsvundet eller har modtaget trusler.
Der er også en række rapporter om, at mediekontorer og journalisters private boliger er blevet ødelagt.
- Journalister over hele regionen bringer store ofre for at dække denne hjerteskærende konflikt, skriver CPJ i en pressemeddelelse.
Men særligt i Gazastriben er situationen farlig på grund af massive israelske luftangreb, militære operationer på landjorden og afbrudte kommunikationskanaler.
- Særligt journalister i Gaza har betalt - og betaler fortsat - en hidtil uset høj pris og oplever stigende trusler. Mange har mistet kolleger, familier og mediekontorer, og de er flygtet mod sikkerhed et sted, hvor der ikke er noget sikkert sted eller nogen udgang.
De dræbte journalister udgør kun en lille del af de samlet set over 9000 mennesker, som er dræbt på begge sider siden 7. oktober.
Den dag angreb Hamas Israel og dræbte over 1400 mennesker, størstedelen civile.
Siden har israelske luftangreb og en igangværende operation på landjorden kostet over 8500 mennesker livet i Gazastriben.
Israelsk militær har tidligere advaret store nyhedsbureauer som Reuters og AFP om, at de ikke kan garantere sikkerheden for bureauernes medarbejdere i Gazastriben.
Begge bureauer havde bedt Israel om garantier for, at deres medarbejdere ikke ville blive mål for israelske angreb.
En anden organisation, Journalister uden Grænser, beskriver Gazastriben som et særligt fjendtligt sted for mediefolk at arbejde.
Hamas, der kontrollerer Gazastriben, og den militante organisation Islamisk Jihad har flere gange tidligere chikaneret og forhindret journalister i at arbejde, hvis de mistænker den pågældende for at samarbejde med Israel.
Hamas er på EU's, USA's og Israels lister over terrororganisationer.
/ritzau/dpa
/ritzau/dpa