Militærvirksomhed har fyret samtlige ansatte

Kampvognen her har ikke noget med Falck Schmidt Defence System at gøre. (Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix/Arkiv)

Samtlige medarbejdere hos Falck Schmidt Defence System på Fyn blev i weekenden fyret efter virksomheden gik konkurs i starten af oktober.

En manglende ordre var efter alt at dømme altafgørende for, at Falck Schmidt Defence System gik konkurs tredje oktober.

Det skriver TV 2 Fyn om virksomheden, der lavede forskellige former for udstyr til Forsvaret.

Ifølge loven har kuratoren 14 dage til at finde en interesseret køber, men det har ikke været muligt indenfor tidsfristen, og derfor fik alle 75 medarbejdere i weekenden besked om, at de var fyret, 

- Nu håber vi, at det lykkes kurator at finde nye ejere, som vil ansætte de tidligere medarbejdere igen, siger Stig Møller fra 3F Industri til TV 2 Fyn.

Efter opsigelserne kan 3F nu gå i gang med at at indgive ansøgninger til Lønmodtagernes Garantifond, så medarbejderene kan få deres løn trods konkursen. 

En ordre der blev væk

Falck Schmidt Defence System var yderst aktiv i kampen om at få de danske folketingspolitikere til at købe et jægerfly produceret af Boeing, da der skulle vælges nyt kampfly. 

Han havde nemlig tre hensigtserklæringer liggende fra Boeing, der sagde, at hans virksomhed skulle levere udstyr, hvis valget faldt på Super Hornet, som Boeing-flyet hedder.

De danske politikere valgte som bekendt F-35 jægerflyet, der er produceret af amerikanske Lockheed Martin.

Det er dog ikke den udeblevne kampfly-ordre, der har taget livet af virksomheden.

Istedet skulle det ifølge TV 2 Fyn dreje sig om en ordre på 300 kampvogne til Forsvaret, som et schweizisk firma rendte fra. 

-  Man kan samlet set sige, at virksomheden ikke havde den ordrebeholdning, som skulle til for at holde forretningen flydende. Og den ordre, du henviser til, var nok en, de gerne ville have haft effektueret tidligere, siger kuratoren Poul Viggo Bartels Petersen til TV 2 Fyn.