"Krav efter denne lov forældes ikke."
Sådan står der i et ændringsforslag, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fremlægger for Folketingets beskæftigelsesudvalg i dag.
Og det er en god nyhed for danske FN-soldater og andre statsansatte, der har været på mission på Cypern i perioden 1964-1994.
23.000 danske soldater deltog i FN's fredsbevarende styrke, men hovedparten af dem er ikke omfattet af en ny lov om erstatning for arbejdsskade, der ventes vedtaget i marts. Det skyldes en forældelsesfrist på 30 år.
Men det bliver altså ændret nu. Efter at Avisen.dk har skrevet, at hullet i loven rammer tusindvis af Cypern-veteraner, har ministeren helt fjernet fristen i ændringsforslaget.
"Jeg er nu blevet gjort opmærksom på, at der kan være veteraner og andre, der på grund af reglen bliver afskåret fra erstatning. Dette finder jeg er i modstrid med intentionerne bag lovforslaget," skriver Mette Frederiksen i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg.
Læs også: Cypern-veteraner om hul i lov: Uanstændigt
"Ikke ufarlig badeferie"
Ministerens ændringsforslag betyder, at alle soldater og andre statsansatte, der sent får den psykiske lidelse post-traumatisk stress (tidligere kaldet granatchok, red.), fremover vil have lettere ved at få erstatning - uanset hvilken mission de har været på.
Der vil nemlig ikke længere være noget krav om, at en læge senest seks måneder efter hjemkomsten skal have skrevet i deres journal, at de har symptomer på lidelsen.
"Det er glædeligt, at ministeren nu ændrer loven. Det ville have været uanstændigt for et land som Danmark, hvis nogle veteraner var blevet udelukket," siger Erik Tonny Hansen, formand for foreningen Cypern-Veteranerne.
Formanden mener, at veteranerne fra missionen i Middelhavet har et reelt behov for at være med i ordningen.
"Der er en del fra missionen, der har begået selvmord, desværre. Det var ikke en ufarlig badeferie," siger han.
Læs også: Lars hører stadig pistolskud hver nat
SF og EL: Retfærdigt
I det tidligere regeringsparti SF er der opbakning til ændringsforslaget.
"Det er meget positivt og retfærdigt. Forslaget bekræfter mig i min tanke om, at ingen formentlig har tænkt på, at der kunne være et problem med forældelsesfristen. Det har ikke været meningen, at Cypern-veteraner skulle udelukkes," siger Eigil Andersen, der er beskæftigelsesordfører for partiet.
Også Enhedslisten bakker op.
"Det er hurtigt reageret af Mette Frederiksen, og det er et godt ændringsforslag. Jeg trækker derfor mit ændringsforslag tilbage," siger Jørgen Arbo-Bæhr, der er ordfører på sagen og medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg.
Venstre har tidligere meldt ud, at partiet er klar til at se på eventuelle uretfærdigheder i lovforslaget. Dansk Folkeparti har været mere skeptisk.
Læs også: DF: Cypern-veteraner må vige - andre skal til