Mens alle frygter storkrig: Her er verdens sikreste lande

Island er et smukt - og sikkert - sted at opholde sig. (Foto: Ritzau Scanpix)

Skulle det komme til en optrapning af konflikten mellem USA og Iran, er disse lande de sikreste at opholde sig i.

Knapt var angrebet på den iranske hærleder, Qasem Soleimani, udført fredag morgen, før frygten for en optrapning af konflikten – og måske i sidste ende krig i fuld skala – bredte sig over hele verden.

På Twitter er søgeordene ”World War 3 (3. Verdenskrig, red)” eksploderet, og ”Iran” har de seneste dage været det mest søgte ord i USA. Millioner af mennesker er således alvorligt bekymrede for, at begivenhederne i Mellemøsten kan udvikle sig til en ny, regulær verdenskrig.

Det har fået avisen Daily Star til at udarbejde en liste over verdens sikreste lande – baseret på det såkaldte Global Peace Index.

Et klar nummer et på listen – og dermed verdens sikreste land – er ifølge opgørelsen Island. Befolkningen er på bare 339.000, landet har ingen hær, der hører under Natos beskyttelse og ligger ganske afsondret i Atlanterhavet.

Det er også især den afsides liggende placering der gør, at New Zealand indtager 2.-pladsen over sikre lande, mens Portugal er nummer tre på listen. Langt foran de næste lande på listen.

Men Danmark er på en femteplads på listen også et ret sikkert sted at opholde sig.

Verdens farligste land er, ifølge Global Peace Index, Afganistan. Tæt fulgt af Syrien, Syd-Sudan, Yemen, Irak og Somalia