Lise rystet over chok-overfald på kollega: "Det kom som et lyn fra en klar himmel"

Sygeplejersken Lise Hammerich Hansen er rystet over overfaldet på sin kollega. (Foto: Foto: Privat/Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

Kollegaerne til sygeplejerskeren, der helt umotiveret blev slået ned foran Nykøbing Falster Sygehus tirsdag, er rystet over hændelsen.

Det kom som et lyn fra en klar himmel, da en sygeplejerske tirsdag eftermiddag på dramatisk vis blev overfaldet og slået i ansigtet foran Nykøbing Falster Sygehus.

Sygeplejersken, der netop havde afsluttet sin vagt og var på vej hjem, var en 18-årig mands tilfældige offer. Han var lige kommet ud fra skadestuen, hvor han blev afvist af vagtlægen og havde smadret en glasskranke, da han i arrigskab og fuldstændig umotiveret slog den pågældende sygeplejerske ned.

Et overfald, der gav offeret omfattende ansigtskader, heriblandt en brækket kæbe og muligvis en øjenskade.

Sygeplejerskens kollega Lise Hammerich Hansen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og radiograferne på Nykøbing Falster Sygehus, er chokeret over overfaldet på sin gode kollega.

- Det var en meget voldsom oplevelse, og det er fuldstændig uacceptabelt, at man kan blive slået ned på sit arbejde. Hun havde netop fået fri og var på vej hjem. Overfaldet kom som et lyn fra en klar himmel, siger fællestillidsrepræsentanten til Avisen.dk.

Krisemøder for personalet 

Det umotiverede overfald har taget hårdt på kollegerne, der var til stede i skadestuen. Onsdag har særlige medarbejdere, der er blevet oplært i at tackle tilspidsede situationer, haft samtaler med ansatte, der måtte have brug for det.

Der har været flere krisemøder for personalet om hændelsen, og der vil blive afholdt endnu et, når eftermiddagsholdet møder ind onsdag, fortæller Lise Hammerich Hansen, der ikke selv har været i kontakt med den voldsramte kollega, fordi hun er til Dansk Sygeplejeråds kongres i Nyborg. Lise Hammerich Hansen er derfor ikke bekendt med sygeplejerskens tilstand.

Frygter du for din egen sikkerhed efter den voldsomme hændelse?

- Der ligger et stort arbejde foran os nu, hvor vi ansatte i fællesskab med sygehusledelsen skal finde ud af, hvordan vi sikrer de ansattes sikkerhed bedst. Nykøbing Falster Sygehus er jo ikke det første sygehus, hvor personalet er blevet overfaldet af pårørende og patienter, og det kan være, vi skal have input udefra, siger Lise Hammerich Hansen.

- Ingen havde jo forudset et så voldsomt og umotiveret overfald, og derfor kan det også være svært gardere sig imod det. Men det er fuldstændig uacceptabelt, slår hun fast.

Gerningsmanden blev efter overfaldet anholdt på sin bopæl. Han sigtes efter straffelovens paragraf 119 for vold mod en person i offentlig tjeneste. Det ventes, at han vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag.