Efter millionbrøler: 350 ansatte risikerer fyreseddel på dansk sygehus
Byggeriet af det nye supersygehus i Skejby bliver dyrere end beregnet, og det kommer til at koste op mod 350 stillinger på Århus Universitetshospital. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det nye supersygehus i Skejby står til at skære markant i personalet, fordi der er kommet nye, uforudsete udgifter.

Aarhus Universitetshospital står til at skulle skære 350 stillinger, fordi byggeriet af det nye supersygehus står til at blive dyrere end beregnet. Det skriver TV2 Østjylland.

Besparelserne, der løber op i 300 millioner i år, kan være med til at forringe behandlingen for patienterne på det nye sygehus markant, og det bekymrer speciallæge og næstformand for Psykiatri-Listen Mikkel Rasmussen.

- Jeg synes, det er grotesk. Jeg er meget, meget, meget bekymret, fordi det kommer til at gå ud over patienterne, siger han til TV2 Østjylland.

Kommer også til at gå ud over personalet

Selvom Mikkel Rasmussen i et skriftligt svar fra regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), er blevet forsikret om, at besparelserne ikke må forringe patientsikkerheden, er han stadig bekymret og bange for de alvorlige konsekvenser, besparelserne kan få for medarbejderne og arbejdsmiljøet.

Hos Danske Patienter er man så bekymret, at man frygter, at besparelserne i sidste ende kan føre til dødsfald. Det siger direktør Martin Freil til TV2 Østjylland.

Formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland Henrik Gottlieb Hansen (S) forstår godt bekymringerne og anerkender, at det kommer til at have betydning for både patienter og personale, når der sker store besparelser. Han afviser dog, at det direkte kommer til at føre til dødsfald.