Det er helt misvisende, når WWF's Living Planet Report 2012 viser, at danskerne spiser alt for meget kød og tærer voldsomt på Jordens ressourcer.
Det siger chefkonsulent Klaus Jørgensen, interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.
- Danmark er et af verdens spisekamre. Vi producerer ikke kun til fem millioner danskere, vi producerer kød til 15 millioner borgere i verden. 90 procent af produktionen bliver eksporteret, siger han.
Ifølge Klaus Jørgensen tager Danmark reelt et klimaaftryk fra andre verdensborgere.
- Produktionen foregår her. Det bliver ikke bedre af, at varerne, grisene, mælken bliver produceret andre steder. Det vil rent faktisk gøre det samlede klimaaftryk i verden dårligere, fordi produktionen ikke er lige så effektiv, hvis den var placeret i Brasilien eller i Kina.
Rapporten placerer Danmark på en fjerde plads over verdens storforbrugere af klodens ressourcer, mens USA ligger på en femte plads. Øverst på listen ligger golfstaten Qatar.
Landbrug & Fødevarer mener, at hvis man skal lave en retvisende undersøgelse af, hvor meget kød vi spiser i Danmark, så skal man tage højde for, at ben og knogler, der danner grundlag for vores eksport, ikke bør tælles med.
- Internationale opgørelser viser, at vi spiser omkring 146 kilo kød om året. Danmarks Statistik tager højde for det, og de når ned på, at vi rent faktisk kun spiser omkring 84 kilo kød om året per dansker, siger Klaus Jørgensen.
Restprodukterne bliver i Danmark og bliver brugt til andre formål. Produkterne bliver brugt til hunde- og kattemad, som bliver eksporteret, og de bliver brugt til bioenergi .