Læger: Sjuskede patienter skyld i lang ventetid

Tænk dig om, inden du bare bliver væk fra en tid ved lægen eller på hospitalet. Det rammer nemlig andre syge danskere, lyder det fra speciallægerne. (Foto: Foto: Scanpix/Arkiv)

Mange patienter bliver bare væk uden at melde afbud. Det går ud over de andre syge patienter, lyder det fra speciallægerne.

Det er til dels medpatienternes skyld, at der kan være lang ventetid til en undersøgelse ved speciallæge eller til en operation.

For alt for ofte står lægen eller operationsstuen klar, men forgæves fordi en patient bliver væk uden at melde afbud. Ind imellem bliver tendensen for meget hos speciallægerne, skriver DR P4 Trekanten.

Frustration over et manglende afbud får Pernille Storm, der er administrator hos en speciallæge i Vejle, til at løfte pegefingeren i en stor gruppe på Facebook: Facebook Vejle.

- Der er altså desperate folk, der rigtig gerne vil have tiden. Jeg tror, at der er rigtigt mange, der ikke tænker over, at det har en konsekvens for andre, hvis de ikke melder afbud, siger hun til stationen.

Pernille Storm fortæller, at hun har måtte afvise en patient med stærke smerter, og en halv time senere udeblev en patient.

- Så bliver jeg ked af det, siger hun.

Også hos Patientforeningen har man den erfaring, at patienter har svært ved at huske at aflyse deres tider, bekræfter formand Niels Jørgen Langkilde.

- Det er ikke blot tider hos egen læge og speciallæge, men det gælder også tider til en operation, fortæller han.