Kvinde kvalt i sondemad: Sygehus meldt til politiet

Krimi
I løbet af de kommende måneder vil Anklagemyndigheden tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod Nykøbing Falster Sygehus. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv))

Styrelsen for Patientklager har givet sønnen til afdøde Tove Sonn ret i, at det var forkerte procedurer på Nykøbing Falster Sygehus omkring sondemaden, som kvalte hans mor.

Nykøbing Falster Sygehus er blevet meldt til politiet i sagen om den 76-årige lamme Tove Sonn fra Præstø.

Hun blev for knap et år siden kvalt i den føde, hun indtog via en sonde. Styrelsen for Patientklager har siden givet sønnen Ib Sonn ret i, at det var forkerte procedurer omkring sondemaden, som kvalte hans mor.

I obduktionen af Tove Sonn fremgår det, at "der fandtes indsuget sondemad i luftrørsforgreningerne i spærrende mængde. Dødsårsagen må, når det i sagen oplyste sammenholdes med obduktionsfundene, antages at være kvælning ved indre spærring grundet sondemad i luftvejene".

Ib Sonn klagede også over, at hans mor ikke blev medicineret korrekt under sin indlæggelse. Den klage fik han ikke medhold i hos Styrelsen for Patientklager.

Ifølge TV Øst ligger sagen hos Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her vil man i løbet af de kommende måneder tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen.

I et skriftlig svar til tv-stationen oplyser Nykøbing Falster Sygehus, at man ikke ønsker at udtale sig, mens sagen stadig er under behandling hos anklagemyndigheden. Sagen er "underlagt udvidet tavshedspligt".