Dansk turistattraktion på jobjagt: Skal bruge 600 nye medarbejdere
Arkivfoto fra LEGOLAND i Billund, hvor man er ved at gøre klar til den kommende sæson og skal bruge en masser nye medarbejdere. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Legoland søger både gråt guld og unge til den kommende sæson. 600 skal sæsonarbejdere skal nyansættes.

Legoland er ved at gøre klar til et større rykind af jobansøgere.

Forlystelsesparken i Billund har nemlig for 13. gang indbudt til de såkaldte jobdage, som i år foregår fredag og lørdag i denne uge.

Legoland skriver i en pressemeddelelse, at der skal ansættes "rekordmange" medarbejdere.

Samlet er der brug for 600 nye sæsonansatte, som skal kunne træde ind i børnenes fantasi og levere uforglemmelige oplevelser.

- At være i børnehøjde og leve sig ind i fantasien er derfor helt centralt for alle medarbejdere i Legoland, og det vil man blandt andet kunne få en lille forsmag på, når man møder op til jobdagene, siger personaledirektør Bente Noringriis.

Udover at møde blandt andre lederne fra det faste personale, vil ansøgere også kunne snakke med nogle af de 900 sæsonansatte, som vil være gengangere i den kommende sæson.

- Det er altid en god idé at møde op til jobdagene, for vi lægger naturligvis mærke til ansøgere, der kommer og viser interesse. Vi kan se fra år til år, at vi ansætter rigtig mange af dem, vi har mødt til jobdagene. Jeg kan derfor kun opfordre alle interesserede til at komme og besøge os, siger Bente Noringriis.

Jobdage er ikke kun for de unge

Selvom det at søge sæsonjob ofte er forbundet med de yngre generationer, så søger Legoland folk er alle aldersgrupper.

- Derfor hilser vi for eksempel også seniorer meget velkomne. Erfarne ansøgere kommer med nogle stærke kompetencer fra arbejdsmarkedet, og synergierne mellem dem og de mange unge ansatte har vi stor glæde af, fortæller Bente Noringriis.

De sæsonansatte seniorer i Legoland dækker alt fra at være kontrollør ved indgangen til at arbejde i restauranterne.

Forberedelse til næste step

Deltagerne i årets jobdage vil som noget nyt blive tilbudt hjælp til den gode samtale og til, hvordan man præsenterer sig selv allerbedst.

- For unge er et job i Legoland den optimale start på arbejdslivet, fordi man både lærer at være en rigtig god kollega, får nye faglige kompetencer og får mulighed for at tage ansvar, siger Bente Noringriis.

Jobdagene finder sted fredag den 25. januar klokken 13.00-17.00 og lørdag den 26. januar klokken 10.00-16.00 på Hotel Legoland.
Kør efter adressen Åstvej 10, 7190 Billund.

Fakta

Til den kommende sæson søger Legoland sæsonmedarbejdere til følgende afdelinger: Forlystelser, mad og drikke, butikker, informationen og billetsalg, Hotel Restaurant, Hotel Reception, rengøring, rejer, p-vagt eller grønne områder.

Legoland har i alt 1.500 sæsonansatte. Til sæson 2019 er 900 sæsonansatte således gengangere.

Legoland har cirka 250 fastansatte medarbejdere.

Sæsonen løber fra den 30. marts til den 03. november 2019.

Kilde: Legoland

via Listen To News