Administration 

Kontroversiel blogger stopper: Helbredet svigter

”Jeg var en ganske almindelig klynkende egoist, der ikke fik sin vilje. Det var udgangspunktet," siger Johny Larsen om sin blog, der nu lukker.. (Foto: Alexander Nørskov Larsen)

Johnny Larsen, en af landets mest læste bloggere, stopper i dag. Han er blevet talerør for de syge og udstødte i samfundet, men prisen har været for høj, mener han.

Han har kaldt Mette Frederiksen for en "neoliberalist med et iskoldt hjerte." Joachim B. Olsen for "brøleabe og tæppepisser." Han har revset socialpolitik, reformer og den måde, han mener syge og arbejdsløse bliver ydmyget på.

Men nu bliver der stille fra en af Danmarks mest læste bloggere. 62-årige Johnny Larsen lukker sin blog på Avisen.dk, ”Rapport fra en Syg Stodder” og sin Facebookside.

Han har mistet troen på, at han kan ændre samfundet, siger han til Avisen.dk, og har nu efter anbefaling fra sin psykolog og læge taget konsekvensen af, at hans rolle som debattør har for høj en pris for helbredet.

”Jeg er bange for at dø, og for at min søn skal stå alene, inden han bliver 20 år. Jeg vil gerne råbe op om de her problemer, men jeg vil ikke ofre mit liv på det,” siger Johnny Larsen.

Siden hans første blogindlæg i marts 2012 har han fået tusinder af læsere og følgere, og er blevet brugt i pressen som talerør for de udsatte i samfundet. Hans indlæg Brøleaben var blandt det mest læste på Avisen.dk sidste år.

Han har været i tv-debat med Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance flere gange og er blevet inviteret til personlig samtale hos daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

For højt blodtryk efter debatter

Men den tidligere havnearbejder har i været sygemeldt med kronisk depression, Kol og en række andre lidelser siden 2009, og da han mødte op til samråd om sygedagpenge på Christiansborg kort efter sin operation for prostatakræft, var det med ble.

Helbredsmæssigt har han det med egne ord "ad helvede til". Han har senest haft lungebetændelse i seks uger. Og det dårlige helbred bliver forværret hver gang, han har været en tur i medierne.

Efter at have optrådt på tv fortæller han, at han må sove det meste af en uge væk. Når han går ind i debatter, stiger hans blodtryk så kritisk, at hans læge har frarådet ham at deltage.

”Psykisk bilder jeg mig ind, at jeg er godt rustet, men det går mig på mange dage før og efter, jeg har været ude i den offentlige debat. Og bagefter har jeg mange slåskampe på mails, i kommentarfelter, på Facebook, mail eller personligt.

Den hårde tone og tæppepisseren

Johnny Larsen er blev kaldt alt fra samfundsnasser til analfabet, og har accepteret det, fordi han selv ofte har taget grovfilen frem og er gået personligt efter politikere og andre magthavere.

Men en af de ting, der har fået ham til at give op, var en medvirken i en debat på Radio 24-7 i forrige uge, hvor Johnny Larsen mener, at han blev lokket til at stille op i en skurkerolle i et indslag om tilsvining af politikere.

Det skete efter, at han i sit seneste debatindlæg havde kaldt Joachim B. Olsen for en tæppepisser. Tidligere har han antydet, at den tidligere kuglestøder var dopet.

Johnny Larsen står ved, at han har været hård. Men han mener, at den hårde tone har haft et formål.

”Jeg har brugt den tone for at få dem med magten ned fra piedestalen og tale med os almindelige mennesker, og nogle gange for at lokke pressen til at interessere sig for en sag,” siger han.

"Jeg var en ganske almindelig klynkende egoist"

Det var aldrig Johnny Larsens mening at ende som talerør for nogen, fortæller han. Da han begyndte for to et halvt år siden, handlede det kun om hans egen situation.

”Jeg var en ganske almindelig klynkende egoist, der ikke fik sin vilje. Det var udgangspunktet. Jeg var syg, og min sagsbehandler var rasende ond. Hold kæft hvor var det synd for mig,” siger Johnny Larsen.

Men bloggen satte Johnny Larsen i kontakt med hundreder af andre i samme situation, og fik ham til at tænke, at det han oplevede i det kommunale system ikke var en historie om en fejl i hans sag. Men at det var en meningen, det skulle være sådan.

”Så blev jeg grebet af kampgejsten, og kæmpede for fællesskabet, og så er det bare løbet fra mig. Hvis jeg kunne give undertrykte og desperate mennesker i samfundet en stemme, så var det min pligt. Jeg er blevet stoppet på gaden af folk, der sagde tusind tak. Det er forrygende. Derfor har jeg også haft så svært ved at stoppe, selvom jeg ikke kunne mere,” siger han.

Skal måske skrive børnebøger

Men selvom Johnny Larsen har fået flere læsere og skulderklap, end de fleste bloggere bare drømmer om, så forlader han den offentlige debat med skuffelse.

Johnny Larsen havde håbet, at han kunne skabe forandringer, siger han.

"Jeg håber, at nogle vil tage efter fanen efter mig. Selv har jeg tænkt mig at beskytte sin egen familie, hvis det hele går af helvede til, og så lade andre om at kæmpe de store kampe,” siger han.

Fremover bliver der stille fra huset i Haslev. Johnny Larsen skal gennem et to år langt ressourceforløb, og håber, at han efter det kan få kommunens tilladelse til et fleksjob eller en førtidspension de sidste år, inden han går på pension. Det er slut med at debattere.

”Jeg bruger så meget energi. Alt sammen negativ energi. Der kommer for lidt lys ind i mit liv. Min psykolog siger: ’Så skriv da en børnebog’. Måske skal jeg det. Nu vil jeg få ro på og prøve at gøre de ting, der gør mig glad,” siger han.

faktaboks
  • Johnny Larsen er 62 år. Han har arbejdet fuld tid, siden han var 14 år som alt fra arbejdsdreng til havnearbejder og blev senere uddannet journalist.
  • I 2010 blev han fyret på grund af sygdom. Senere fik han også kræft.
  • Johnny Larsen har været blogger på Avisen.dk siden marts. Se hans blog her

 

En smadret Mercedes og redningsfolk omkring den.
Krimi

Stor Mercedes i

soloulykke

Formand Jakob Ellemann-Jensen i hvid skjorte
Corona

Ellemann skærper tonen:

Forklar restriktioner

eller fjern dem, Mette!

Diktatorparret fra Nordkorea vinker i lufthavnen
Krimi

Stor mystik:

Kim Jong-uns kone 

FORSVUNDET

Pengesedler og mønter
Nyheder

Feriepenge
modregnes

trods løfte

En mosaik af billeder af de to præsidentkandidater
Nyheder

Afdæmpet Trump

kom godt ud af duellen

billede af Rigmor Bornerup
Nyheder

Må vi udvide huset lidt?

Nej, I skal rive alt ned nu

Billede af Peter Aalbæk
Kendte

Peter Aalbæk:

- Jeg vil være et

sjofelt svin til jeg dør

strandgæster på Ahata-stranden på den græske ø Karpathos
Corona

Kun to lande der ikke frarådes som rejsemål

billede fra en julefest
Corona

Corona-indgreb:

Din julefrokost er i fare

Banksy-værket hænger en væg
Helt vildt

Monet-provokation solgt

for vildt millionbeløb

billede af mette frederiksen
Corona

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronarestriktioner

Politilogo på indgangsdør
Krimi

Begik røveri hos lillebror

Pengesedler og mønter
Nyheder

Bank-fejl - har det kostet dig penge?

En broget flok hunde fotograferet op ad en pink mur.
Dyreliv

Disse hunderacer

lever længst

Nærbillede af sangeren Caroline Henderson. Hun har skrabet håret helt tilbage og er iført en sort skjorte.
Kendte

Tjener to millioner

Maskinen som kan lave luft om til drikkevand består blandt andet af en computer, en skræm af en art og to små regensglas som er forbundet til skærmen.
Helt vildt

Maskine laver

DRIKKEVAND

ud af luft

Stephanie til en premiere sammen med sin far Christian og en ukendt kvinde, der står i midten af dem
Kendte

Ingen kontakt med far:

Han stjal min opsparing

Pernille Rosenkrantz-Theil i sort og hvid mønstret kjole, ståbriller og kort lyst hår. Hun ses fra siden på en gang på Christiansborg
Nyheder

Minister om Muhammed-tegninger:

Lærerne vælger selv

en ambulance med udrykning på en stor vej.
Krimi

Mand fundet fastklemt

i bil på mark

Billede inde fra et fly man ser en række personer i modlys fra flyets genkendelige runde vindue
Corona

Danskerne er bange

nægter at flyve

Magnus Heiunicke ved et tidligere corona pressemøde. Han ser alvorlig ud.
Nyheder

Varsler yderligere

coronarestriktioner

En 100 meter lang skorsten ligger halvt fra et tag henover en vej og ned i vandet.
Nyheder

Væltet skorsten

var næsten ny

et visakort i guld ligger på et tastetur
Nyheder

Sådan stjal svindlere 

26 millioner

En dreng sidder på en seng med en hætte trukket over ansigtet så man ikke kan se hans identitet. I forgrunden står en taske, der er pakket.
Nyheder

Svigt og overgreb:

Kostskole trues med lukning

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Fløjet hjem fra ferie -

på Forsvarets regning

Politikeren Jesper Andersen iført hvid skjorte står ved en udendørs talerstol med to mikrofoner med vindhætter på.
Nyheder

S-profil: Jeg havde

sex med 15-årig

Folk der er stimlet sammen om et stort billede af den nu afdøde lære.
Nyheder

Elever fik 350 euro

for at udpege lærer

En hånd holder en telefon som for at tage et billede af sige selv. Billedet er sort hvid.
Krimi

Pressede unge piger

til nøgenbilleder:

Godt jeg blev stoppet

Nærbillede af prinsesse Märtha Louise der taler med alvorlig mine mens hendes ene hånd gestikulerer.
Kongelige

Forelsket prinsesse:

Folk er sure på mig

Peter Madsen sidende i noget græs i en grøft ved et fortov med hænderne bundet. Billedet er taget langt fra, men man kan tydeligt genkende ham. Foran ham ligger en skarpskytte med et gevær pegende mod ham. En schäfferhund ligger ved siden af skytten.
Krimi

Derfor tog Peter Madsen flugten

Billede af Erik Brøgger ved onsdagens pressemøde. Han står ved et højt cafébord med en hviddug. Ved et andet bord ved siden af ses Søren Brostrøm
Nyheder

Hele verden kan være

lukket lige om lidt

En stor pose med hvidt pulver bliver vist frem af et par hænder iført hvide latexhandsker
Krimi

Politi finder 10 kilo

narko TILFÆLDIGT 

politikeren Jens Rohde står med papir i hånden op ad orange mur
Nyheder

Medie: Jens Rohde

pønser på nyt parti 

mand åbner munden for at blive testet for corona
Corona

Myndighederne klar

med ny teststrategi

den forsvundne norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen i grønlig trøje
Krimi

Norsk politi melder ud

i Hagen-sagen

to politifolk står udenfor retten i Glostrup
Krimi

Politiet: Peter Madsen

fik hjælp udefra 

kitler hænger på knage på hospital
Nyheder

Pist forsvundet:

Mangler 8.000 
stykker arbejdstøj

håndværker går rundt på tag
Nyheder

Få tusindvis af kroner

i tilskud til boligen

Par danser wienervals på dansegulvet i tv-programmet vild med dans
Film og TV

Vild med Dans i

stjernespækket

særudgave

rumsonde på vej til at lande på asteroide
Nyheder

Rumsonde landede

på farlig asteroide

med kurs mod jorden

donald trump gestikulerer
Nyheder

Trump afbryder interview

- og truer med at lægge

det på Twitter

til salg skilt foran hus - med mærkatet solgt
Nyheder

Højeste i 10 år:

Boligsalget sætter rekord

frank jensen går på scenen under præsentation af tour de france
Nyheder

Frank Jensen mister

formandspost

To forbryderfotos af Bill Cosby fra henholdsvis 2018 og 2020
Kendte

Sådan ser Bill Cosby ud

efter to års fængsel 

Hella Joof sidder med eftertænksomt udtryk
Kendte

Hella Joof: 

- Jeg blev misbrugt

af familiemedlem

islands statsminister sidder på kontor under videointerview
Helt vildt

Statsminister ramt

af jordskælv midt

under video-interview

neandertaler
Helt vildt

Fund kan ændre

danmarkshistorien:

Vildere end Guldhornene

Peter Madsen sidder op ad en hæk
Krimi

Sådan flygtede Peter

Madsen fra fængslet

Politinspektør Mogens Lauridsen taler ved pressemøde
Krimi

Politiet: Peter Madsen

havde et bombelignende

bælte

person på cykel i skumring
Nyheder

Nu kommer de mørke

tider: Gør opmærksom

på dig selv

Peter Madsen sidder i en grøft op ad en hæk mens en skarpskytte holder ham i skak.
Krimi

Peter Madsen flygtet:

Nu er han kørt væk fra stedet

Skuespilleren Jeff Bridges poserer for kameraet
Kendte

Hollywood-stjerne:

- Jeg har kræft 

Skilt med teksten "vis hensyn hold afstand" hænger udenfor bygning
Corona

529 nye smittede -

men epidemien er stabil 

En mand bliver interviewet mens en hel hær af fotografer og journalister kigger på ham
Krimi

Peter Madsens flugt

går verden rundt

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Dronningen giver op:

Aflyser nytåret

Jeppe Kofod iført blåt jakkesæt under åbningen af folketinget. Han smiler til fotograferne.
Nyheder

Professor tvivler

sag mod Kofod

En håndværker banker gamle klinker af et gulv
Nyheder

Trick: Sådan kan du

spare en formue

på håndværkere

Robert Redford med solbriller i vintersol. Han holder sin kone i hånden. De har begge mørke vinterfrakker på.
Kendte

Robert Redford knust:

Sønnen er død

Et visent blad holdes op foran solen, som stråler igennem på en skyfri himmel.
Nyheder

Varmen vender tilbage -

så lunt kan det blive

En lille pige og en dreng gynger på en legeplads. Man ser kun deres fødder og overkroppe.
Krimi

Børnelokkere har

fået bedre vilkår

En person bliver testet for corona i sin bil af en person med handsker, engangskittel, visir, mundbind og hårnet på.
Sport

Advarer om tsunami af

nye coronasmittede

Emil og Line i en scene fra Emil fra Lønneberg.
Nyheder

Emils tjenestepige er død

Laura Christensen portræt
Film og TV

Laura Christensen

om ubådsserien:

Håb i mørket

Jeppe Kofod portræt
Nyheder

Kofod anmeldt for voldtægt

Trump og Fauci på pressemøde
Nyheder

Trump sviner USA's

smitteekspert:

En katastrofe!

Mads Aagaard Danielsen på Folkemødet.
Nyheder

DR fyrer seriekrænker

Magnus Heunicke på pressemøde
Corona

Tæt på smittet:

Heunicke arbejder

hjemmefra

Strand på Cypern set fra luften
Nyheder

Cypern krydser smittegrænse 

Bil ligger på siden ved siden af smadret McLaren
Biler

Million-bil smadret

på parkeringsplads

Illustration af rumfartøj der lander på asteroide
Nyheder

NASAs vilde plan:

Vil lande rumfartøj

på asteroide

Statsminister Mette Frederiksen med alvorlig mine og en løftet pegefinger hun ses i profil
Nyheder

Efter Frank-exit:

Mette Frederiksen

helt enig

Biler i kø på motorvej
Nyheder

Ulykke lukker motorvej

En tydeligt brødbetynget Frank Jensen med jakkekraven trukket op.
Nyheder

Frank Jensen

trækker sig

fra politik

Rækkehuset der er bygget i grå mursten. Der vokser efeu op ad væggene på det gamle hus.
Nyheder

Her er Danmarks

dyreste rækkehus

Frank Jensen og Mette Frederiksen sidder ved et bord og holder møde. Statsminister Mette Frederiksen sidder med den ene hånd til hovedet mens Frank Jensen taler.
Nyheder

Nu bryder

Mette tavsheden

En bunke visne blade ligger på en græsplæne. En rød bladrive står og hviler sig op ad en sort havebænk.
Livsstil

Derfor skal du IKKE 

fjerne nedfaldne blade

Tøjstativ med tøj til kvinder. En blomstret kimono er i forgrunden.
Nyheder

700 ton helt nyt tøj

går op i flammer

Et gammelt skur der står i en baghave.
Krimi

Kvinde forsvundet:

Kig i dit skur

Nærbillede af en brødbetynget Frank Jensen ved pressemødet søndag aften på Københavns Rådhus.
Nyheder

Mødeformen

vækker kritik

Frank Jensen foran en mikrofon
Nyheder

Seneste:

Frank Jensen fortsætter