Kaos hos De Radikale: Kampagnechef trak sig for en måned siden

Formanden for De Radikale i København har tirsdag trukket sig på grund af spidskandidat. Han er ikke alene.

Den tidligere formand for De Radikale i Københavns kampagneudvalg, Rasmus Pontoppidan, trak sig allerede for en måned siden fra posten med direkte reference til spidskandidat Anna Mee Allerslevs ageren.

Det bekræfter Rasmus Pontoppidan tirsdag over for Ritzau.

Rasmus Pontopiddan fortæller dette, efter at formanden for De Radikale i hovedstaden, Bo Nissen Knudsen, tirsdag trak sig på grund af Anna Mee Allerslev.

- Der er ikke muligt for mig at stå inde for, at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange, skrev Bo Nissen Knudsen på Facebook.

Rasmus Pontoppidan skriver på Facebook om sit farvel:

- Den altovervejende grund var samarbejdet med spidskandidaten og den politiske kultur, som spredtes omkring hende til andre kandidater, som nu har fået endnu en formand til at trække sig.

- Personligt oplevede jeg ukonstruktiv kritik, som altid kom på bagkant; en mangel på ydmyghed, og en katastrofal mangel på værdsættelse af de frivillige.

Telefonisk bekræfter Rasmus Pontoppidan over for Ritzau indholdet i opslaget på Facebook. Han siger yderligere, at han ikke som Bo Nissen Knudsen har oplevet "talløse løgne".

- Men jeg har ingen grund til at tvivle på sandheden i, hvad Bo skriver, siger Rasmus Pontoppidan.

Han oplyser, at han har skrevet sit opslag for at gøre opmærksom på, at De Radikale i København er mange andre end Anna Mee Allerslev. Pontoppidan ønsker tirsdag ikke at kommentere sagen yderligere.

Tidligere tirsdag fortalte Anna Mee Allerslev, at hun bliver som spidskandidat for De Radikale i København. Hun siger, at hun ikke kan genkende det billede, Bo Nissen Knudsen har tegnet i sin opdatering på Facebook.

Hun medgiver dog:

- Jeg ville lyve, hvis jeg ikke anerkendte, at der har været noget turbulens og nogle konflikter her.

/ritzau/