Jysk til kamp mod Ikea: Indfører ny regel

Med det nye tiltag flytter Jysk Lars Larsens glade smil over på medarbejderne. Det bliver nemlig nemmere for dem, at håndtere utilfredse kunder. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv))

Med ubegrænset returret gør Jysk det lettere for både kunder og ansatte.

Ubegrænset returret. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men den er god nok. Nu følger Jysk nemlig efter Ikea og giver lempeligere bytteregler i kampen om kunderne.

Det skriver Berlingske Business.

I 1.200 Jysk-butikker er det slut med at huske at få byttet senest 14 dage efter varekøbet. Med kvitteringen i hånden kan kunderne nu til evig tid få pengene retur - eller, hvis man ikke har bonen, så kan varen byttes til noget andet.

- Vi ved fra vores interne undersøgelser, at det er de ting, vi gør efter salget, når kunderne har problemer eller udfordringer, der giver kundetilfredshed og gør dem mere tilbøjelige til at handle hos os igen. Derfor gør vi det nu simpelt og helt fjerner tidsfristen, så kunderne ved, at de altid kan komme og returnere deres køb, siger Niels Veien, direktør for kundeoplevelser i Jysk Nordic, til Berlingske Business.

Nemmere for de ansatte

Med de nye bytteregler fjerner koncernen samtidig de ubehagelige situationer, som de ansatte ofte har stået i, når de skulle håndhæve reglerne.

- Dér har mange af vores medarbejdere hidtil hevet fat i salgscheferne, der så skulle vurdere situationen. Med de nye regler bliver det nemmere for alle medarbejdere, siger Niels Veien.

Ifølge Niels Veien strækker returreglerne sig nu så langt, at hvis varen er beskadiget, og dermed er forringet i værdi, gives der et reduceret beløb tilbage - altså varen kan returneres selvom den er beskadiget.

- Er der de mindste brugstegn, eller er varen pakket ud, bliver den sat til salg til en reduceret pris, og så bliver det synliggjort, at varen er brugt, tilføjer han.

Sammen med Ikea er Jysk ifølge Berlingske Business de eneste kæder, der indtil videre opererer med en bytteregel som er "ubegrænset". BabySam og Sportsmaster har en fortrydelsesfrist på 365 dage, mens fortrydelsesfristen hos Zalando er 100 dage.