En meget uvelkommen gæst til årets julefrokoster hedder Covid med tallet 19 efter sig. Denne ubudne, men meget insisterende deltager til mange sammenkomster er grunden til, at firmaer på stribe aflyser de kommende julefrokoster i december.
Juleaktiviteten i virksomhederne i 2020, behøver dog ikke at afvige så meget fra tidligere års hyggelige fester, selvom vi skal passe på hinanden og feste med omtanke og afstand.
Firmaet Koncept Aarhus 2013 henvender sig dog primært til virksomheder med mellem 100 og 500 medarbejdere.
Firmaets direktør, Henrik Rud, fortæller, at aktviteterne er gennemarbejdet med det såkaldte Corona-politi som ligger under Rigspolitiets afdeling og tager udgangspunkt i gældende forholdsregler d.d., som han selvfølgelig satser på ikke bliver skærpet yderligere.
Juleaktiviteten afholdes på virksomhedens grund og tilpasses den enkelte virksomheds egne sikkerhedsregler.
Koncept for en julefrokost i dagens corona-Danmark
Der opstilles et 400 kvm. opvarmet telt med fast gulv på virksomhedens parkeringsplads (eller andet område). Teltet har faste døre og indgangssluse, hvor alle kontrolleres for deres temperatur og brug af håndsprit.
Teltet må rumme 100 gæster, der er opstillet 8 personers borde/bænkesæt med markeringer, således er der plads til 4 personer pr. sæt.
Mad og drikke serveres ved bordene for at undgå en regulær buffet eller bardisk. Maden serveres som luksus-juleplatte og kan eskaleres op og ned i pris efter firmaets ønsker.
Julefrokosten afvikles således over flere dage, så man har max. 100 gæster pr. dag. Antal dage afhænger af antal medarbejdere i virksomheden. Afviklingen foregår fra mandag til søndag efter virksomhedens eget valg.
Musikeren Chief 1 vil underholde til arrangementerne. Foto: Scanpix
Program
Kl. 16.00
Dørene åbnes til et julepyntet arrangement, og alle gæster får udleveret mundbind a la nisseskæg.
Alle gæster kontrolleres som beskrevet i ovenstående.
Der vil stå øl, vin, vand og portions snacks på bordene.
Kl. 16.30
Aftenens konferencier byder velkommen og præsenterer aftenens program samt konkurrencer.
Der live streames fra arrangementet så de medarbejdere, der ikke er med denne specifikke aften, kan følge festen digitalt via et distribueret link. Der udskrives en konkurrence om aftenens sjoveste billede. Fotografer og medarbejderne tager billeder, der vises på storskærm på scenen. Sidst på aftenen kåres det bedste billede som præmieres.
Kl. 16.40
Konferencier overlader ordet til virksomhedens leder, som også byder velkommen og her har mulighed for et relevant indslag til sine medarbejdere.
Kl. 17.00
Maden serveres ved bordene og aftenens DJ underholder.
De første billeder på storskærm præsenteres.
Løbende servering af drikkevarer ved bordene. Tjenerne opfører serveringsteater/skuespil.
Kl. 19.00
Der bydes op til dans med 40 minutters koncert/indslag med Chief One, som præsenterer sine populære radiohits blandt andet det aktuelle hit og aftenens slagsang ”ALT ER GODT” (tekst udleveres). DJ fortsætter efter Chief One med populær dansemusik.
Kl. 21.40
Konferencier kårer aftenens bedste billede og vinderen præmieres.
Kl. 21.50
Tak for i aften.
Kl. 22.00
Festen lukker, og gæsterne kan være klar på arbejde dagen efter.