Efter flere år med fald i antallet af ledige job i industrien, ser det nu ud til at gå den rigtige vej.
I hvert fald hvis du spørger økonomerne i fagforeningen Dansk Metal, der har over 100.000 medlemmer.
Ifølge en ny prognose fra fagforeningen vil den samlede industri-beskæftigelse stige med op til 4.000 personer i 2014. Ifølge Danmarks Statistik var stigningen på 1.700 personer i årets første kvartal.
Det er særligt smede, svejsere og industri-teknikere, der er i høj kurs.
"Det er positivt, at det går fremad for beskæftigelsen," siger Torben Poulsen, der er hovedkasserer i Dansk Metal.
Selvom der er en vis usikkerhed vedhæftet prognoserne, mener fagforeningen, at forudsigelsen er til at stole på.
"Man kan lægge meget i de her tal. Det her er jo kun på den korte bane. Andre siger, at der vil være en mangel på 20.000 faglærte inden for fire-fem år. Det er valide tal," siger Torben Poulsen.
Chefernes smil er blegnet
Men blandt cheferne i industrien er smilene blegnet.
Humørbarometeret for danske industrivirksomheder nåede et nyt lavpunkt i juli, hvor indikatoren for virksomhedernes form ifølge Danmarks Statistik styrtdykkede til minus 13 fra minus 7 i juni. Det er det laveste niveau siden 2009.
Ifølge økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet er der sket en opbremsning i industrien. Bremsesporene kan skyldes, at verden i øjeblikket er ramt af flere konflikter heriblandt konflikten i Ukraine, Israel/Gaza og Syrien.
"Man kan godt have en fornemmelse af, at den meget positive prognose fra Dansk Metal ikke bliver helt så positiv, når året er omme," siger han og uddyber:
"Industrien er kommet hurtigere igennem krisen. Der er hurtigere kommet gang i jobskabelsen. Men lige nu sker der altså en opbremsning, men det kan rette sig, hvis der bliver mere fredeligt i verden."
LO: Fald i varslede fyringer
Fra hovedforbundet LO, der er paraplyorganisation for 17 fagforeninger heriblandt HK, Dansk Metal og FOA, er meldingen, at den økonomiske udvikling er usikker.
"Alligevel er der også tegn på bedring. Antallet af varslede fyringer er lavere end sidste år, og der slås stadigt nye stillinger op. Begge dele er tegn på, at dansk økonomi er på vej ud af krisen," siger økonom Benn Gandløse Vestergaard.
Industrien har tabt mellem 75.000 og 100.000 job under krisen, så en stigning på 4.000 job er ikke meget at skrive hjem om, vurderer flere eksperter.
Hos Dansk Metal medgiver hovedkassereren dog også, at træerne ikke vokser ind i himlen.
"Vi har ikke afblæst krisen, men det går bedre. Vi kan mærke en stigning i efterspørgslen for dygtigt faglært personale," siger Torben Poulsen.
Ekspert: Ingen grund til sortsyn
Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet mener heller ikke, at der er nogen grund til at være sortseer, hvis man ser på den danske økonomi som helhed.
"Industrien står for 10-15 procent af den samlede beskæftigelse herhjemme. Derfor betyder det ikke nødvendigvis noget for den øvrige økonomi, hvis der sker en opbremsning. Men det kan betyde noget for folk med kvalifikationer inden for industrien," siger økonomiprofessoren.
Det er særligt virksomhederne i Nord- og Midtjylland, som henvender sig til Dansk Metal for at få hjælp til at finde nye medarbejdere.
En årsag kan være, at det særligt er den maritime sektor, der hyrer industriteknikere og svejsere, og at netop denne sektor er stærkt repræsenteret i blandt andet Nordjylland.