Administration 

Iværksætteren: Her er mine 5 bedste råd til at få succes med din forretning

Iværksætteri
en mand ved en bærbar
Det har altid ligget i kortene, at Casper Blom skulle være iværksætter.

Der er mange udfordringer, du skal overkomme, når du er selvstændig. Iværksætter Casper Blom deler her ud af sine bedste råd til at få succes med sin virksomhed.

Det er ikke let at starte egen virksomhed. Problemer er der ofte nok af, og der er ikke andre til at løse dem end dig selv. Bankerne kan være tunge at danse med, økonomien kan være uoverskuelig og idéerne måske ikke helt så gode, som du havde troet. 

Casper Blom er iværksætter og har oplevet lidt af det hele. Han har arbejdet for meget, arbejdet forkert og arbejdet for hurtigt. Med det følger dog en masse erfaringer, så hvis du er selvstændig eller drømmer om at være det, så skal du læse med her, hvor Casper deler ud af sine bedste råd – baseret på egne benhårde erfaringer. 

Iværksætter som 12-årig

Det har altid ligget i kortene, at Casper Blom skulle være iværksætter. Som lille tegnede han højhuse med kontorer – med ham selv placeret på toppen. Han skulle være chef i eget hus. 

Derfor slog han også hurtigt til, da hans farfar spurgte om hjælp til at sælge billige golfbolde. Casper var 12 år og havde 300 kroner på lommen. 

– Jeg fandt ud af, at jeg kunne hente golfbolde for 1 krone ude i en sø, gøre dem rene og så sælge dem videre til 2 kroner stykket. Og så tog det ellers fart, fortæller han. 

Billigegolfbolde.dk er i dag Danmarks største webshop inden for salg af golfbolde. Casper selv fandt dog ret hurtigt ud af, at det ikke var golf, der tændte ham; det var at drive noget. At skabe noget og vækste det. Derfor skulle fortjenesten, da han solgte webshoppen efter ti år, ikke stoppes i lommen, men derimod ud at arbejde i andre virksomheder. 

Og det kom de. I dag er Casper selv direktør for virksomheden Reshopper, og så er han aktiv i flere investeringer. En af de investeringer, han selv er mest stolt af, er Soundboks, som han investerede i som den første. 

en mand ved et tøjstativ
Udover at drive og investere i virksomheder har Casper Blom også holdt hundredvis af foredrag om iværksætteri. Han har desuden udgivet egen bog inden for selvsamme emne. 

Mine 5 bedste råd til at få succes som iværksætter

Casper Blom ved altså et og andet om at starte og drive virksomheder. Herunder deler han gavmildt ud af sine bedste råd og erfaringer til dig, der drømmer om at leve som selvstændig. 

Råd #1: Læg planen – og kom så i gang

– Det er vigtigt at lægge en plan, men du skal hurtigst muligt få testet din idé af, starter Casper, mens han betragter en klatreklub og tyer til den som eksempel: 

– Hvis du for eksempel vil starte en klatreklub, så lav hurtigst muligt et stativ, folk kan klatre på, og se, om der er interesse. Du behøver faktisk ikke engang at bygge klatrestativet – du kan bare starte en hjemmeside og skrive: ’Skriv dig på ventelisten, så får du besked, når vi åbner’, fortæller han og fortsætter: 

– Det eneste, du kan være sikker på, er, at det, du tror bliver fedt og populært, det kommer helt sikkert ikke til at blive det. Så man skal hurtigst muligt få testet sine teser af. Herefter kan man gøre det ordentligt og skære det til. 

Råd #2: Husk at trække vejret

– Du kan godt gå ud at løbe et maraton i sandaler, men det er noget nemmere, hvis du forbereder dig og køber de rigtige løbesko fra start, råder Casper. 

– Det handler ikke altid om at sprinte derudad og bare begynde at flå papkasser op – man skal lige træde et skridt tilbage og sørge for, at banken er med, at revisoren forstår, hvad du laver, og at din indløsningsaftale med kort rent faktisk er godkendt til din branche. Det er vigtigt lige at trække vejret. Det har jeg selv glemt nogle gange, betror han. 

Råd #3: Gør det økonomiske så nemt og billigt som muligt

Casper fremhæver også et overblik over økonomien som noget helt essentielt – som dog ofte kan være udfordrende. 

– Jeg har nærmest ikke været en del af et projekt, hvor vi ikke har kæmpet med det i et eller andet omfang, fortæller han. 

Han anbefaler den digitale erhvervsbank Lunar Business* som et godt værktøj til netop dette. 

– Lunar Business kan blandt andet give et hurtigt overblik over noget så simpelt som cashflow, og det er så absurd vigtigt, hvis du er i en handelsvirksomhed og køber varer, der skal sælges videre. 

Generelt fremhæver Casper tid som en meget essentiel ressource inden for iværksætterbranchen. Han fortæller, at der selvfølgelig er nogle økonomiske ting, du skal bruge tid på, men at du skal undgå at bruge tid på opgaver som bogføring. Hvis Casper selv startede forfra som selvstændig, ville han uden tvivl have valgt at få en erhvervskonto hos Lunar Business som det første: 

– Lunar Business er en kæmpe hjælp. Så har du tid til det, der i virkeligheden er vigtigt for din virksomhed. Hele systemet er så intuitivt og lækkert at bruge, hvilket er virkelig fedt i den her hverdag. Alt det, der kan køre nemt, det kører nemt. Så er der også alle gebyrerne, som jeg tror, der er mange, der undervurderer, fordi man ikke aner, hvad det koster at bruge en bank om året. Hos Lunar Business kan man komme billigt i gang.

Hvad er Lunar Business

Lunar Business er en dansk digital erhvervsbank, som gør økonomi nemt og billigt for dig, som er selvstændig. Med Lunar Business kan du minimere rutinearbejde, få mere overskud og vækste hurtigere. Her får du en erhvervskonto og medfølgende webportal med innovative værktøjer, der hjælper dig hurtigt i mål med dine økonomiske opgaver. 

Blandt værktøjer kan nævnes:

  • Automatisk bogføring med integration til Billy, Dinero eller e-conomic
  • Hurtigt overblik over cashflow
  • Automatisering af betalinger og opkrævninger
  • Udgiftsstyring og firmakort
  • Lån på op til 1.000.000 kroner 

Læs mere om Lunar Business her.*

et skærmbillede
Med Lunar Business får du en digital erhvervskonto, prisvindende bankapp og medfølgende webportal med innovative værktøjer, der hjælper dig hurtigt i mål med dine økonomiske opgaver – uanset om det er på kontoret, on the go eller mellem dine møder.

Råd #4: Hav et godt netværk

– Det er også vigtigt at have nogle mennesker omkring dig, som er ærlige, siger Casper og fortsætter:

– Ikke kun rygklappere. Dem er der nok af. Du skal have nogen, som tør udfordre dig lidt. Iværksætterbranchen kan være svær at navigere i, og du skal konstant overveje, hvad der er det rigtige – skal vi skrue op, skal vi skrue ned, skal vi løbe hurtigere, skal vi afvente? Her er det vigtigt med et godt netværk, du kan sparre med. 

Råd #5: Bliv ved

Caspers sidste råd virker måske simpelt, men som iværksætter med op- og nedture, tilbagevendende udfordringer og hårde dage er det ikke desto mindre vigtigt at huske: 

– Det handler om at blive ved. Vær realistisk, men bliv ved. Der kommer nedture, udfordringer og uforudsete ting, og det skal man bare vide. Men det er en del af showet. Det ville jo heller ikke være sjovt, hvis det hele altid bare gik godt – så kan man ikke mærke det på samme måde! 

Vil du starte egen virksomhed?

Så opret dig hos Lunar Business. Her får du Danmarks billigste erhvervskonto og support alle ugens dage frem til kl. 23 i hverdage og 17 i weekenden. 

20.000 virksomheder bruger Lunar Business, og hver femte nystartede enkeltmandsvirksomhed vælger dem. De er desuden bedømt som ’Fremragende’ på Trustpilot. 

Er du interesseret i at høre mere, så kan du læse mere og oprette dig lige her.*

 

 

 

 

En kvinde og en hest
Iværksætteri

Hun satser stort på eksklusiv ride- og outdoor butik på Lolland

en mand ved en bærbar
Iværksætteri

Iværksætteren:

Her er mine 5 bedste råd til at få succes med din forretning

en mand på mobilen ved et board
Iværksætteri

Iværksætterfestival på vej

En sølvgrå bil
Iværksætteri

Toyota hjælper startups 

En kvinde ved en computer
Iværksætteri

Kvindelige danske iværksættere kan få Visa-legat på 10.000 Euro

en mand ved en skærm
Iværksætteri

Norsk klinikkæde på indtog i Danmark

en mand går på en gang
Iværksætteri

Dansk iværksætteri er fortsat udfordret

Et smilende par ved en grøn hampmark
Iværksætteri

De tager kampen for hampen

to unge mænd ved nogle plancher
Iværksætteri

Dansk succes-startup går ind på det norske marked

et visakort og en åben pc
Iværksætteri

Hvordan driver man virksomhed uden en bankkonto?

tre mænd på en bro
Iværksætteri

De rundede tocifret millionomsætning sidste år

To kigger på noget i en fabrikshal
Iværksætteri

Patentbombe under danske virksomheder

Folk på en græsplæne
Iværksætteri

Første startup fra Alfa Laval flyver fra reden

To mennesker ved et skrivebord
Iværksætteri

DoLand får virksomheder til at investere bæredygtigt 

To mænd blandt stiger
Iværksætteri

Stigefabrik opruster

en smilende kvinde i en penthouse
Iværksætteri

Louise fra SalesStyling i nyt tv-program

Folk på en kaj i en by
Iværksætteri

De vil gøre ejendomsdrift sexet

mand står med låg
Iværksætteri

Ikke knald i låget: Ideen er over 100 millioner værd

Et vinkøleskab
Iværksætteri

Dansk vinkøleskab er verdens grønneste

To mænd ved en okkergul mur
Iværksætteri

De laver millionforretning på guld- og pantmarkedet

en kvinde smiler
Iværksætteri

Ekspert: Danske virksomheder fejler stort 

En mand og en drone
Iværksætteri

Han pudser vinduer med droner

En smuk kvinde smiler
Iværksætteri

Hun vil være forbillede for andre kvindelige iværksættere 

tre gladegutter med noget tøj
Iværksætteri

Nordjysk modekomet løfter sin omsætning til nyt rekordniveau

en lysende ting i en stue
Iværksætteri

Storinvestor: Hold øje med disse fem tech-trends

En kvinde ved en computer
Iværksætteri

Danske ejerledere kan gå glip af en formue ved frasalg

et logo
Iværksætteri

Iværksættere slår alarm over lukning af Silicon Valley Bank

tre glade mennesker
Iværksætteri

Stor investering til opfindere af tyngdedyne 

En pige med kineser-modeller
Iværksætteri

Tog til Kina med sin datter og endte med at åbne en skofabrik

En flok folk sidder på en trappe med hver sit legetøj.
Iværksætteri

Kaldte "løverne" for kyllinger:

Fandt anden investor

En ung mand på en havn
Iværksætteri

Fik nej i Løvens Hule -

nu sælger han frisk

fisk for millioner

ung kvinde med arbejde og mobiiltelefon
Iværksætteri

Lønmodtager-kulturen står i vejen

En smilende mand med skæg
Iværksætteri

IT-komet indtager rampelyset med årets første børsnotering

En yngre fyr med en pamflet
Iværksætteri

Blev utryg ved køb af cykel – startede Wolli

fire glade personer
Iværksætteri

Løver satser

på rockersej mor

en smilende mand i skjorte
Iværksætteri

Bog til virksomheder med vokseværk

Tre mænd på en trappe
Iværksætteri

Iværksættere skaber Airbnb for møde-, konference- og selskabssteder.

En blond kvinde ved en pølsevogn
Iværksætteri

Iværksætter overtager Harry's Place

Tre fyre på et tag
Iværksætteri

De vil gøre merchandisebranchen mere ansvarlig og kvalitetsbevidst

tre mennesker
Iværksætteri

Løvens Hule: Succes

med smart el-tankning

En mand på en balkon i skjorte smiler
Iværksætteri

17 procent færre nystiftelser sidste år

Mennesker i og omkring en trappe
Iværksætteri

Nordens største eventbureau vokser ind i Danmark

To brødre på en havn
Iværksætteri

Ung dansk teknologivirksomhed sender tech-giganter til tælling

En gammel transistorradio
Iværksætteri

Ny podcast for iværksættere

mønter på et bord
Iværksætteri

De gør dine indbetalinger til pensionen nemmere

En mand kigger ind i en skærm
Iværksætteri

Konkursbombe lurer under de mindre virksomheder 

To kontorfolk giver high fives
Iværksætteri

Anders Fogh: Danmark hungrer efter flere som tør at være innovative

En smuk blond kvinde med hat
Iværksætteri

Iværksætter: Behov for styling af boliger som aldrig før

to folk i rødt tøj bærer pakker ud
Iværksætteri

Start-up leverer selv julegaverne

To mænd sidder i en sofa og taler
Iværksætteri

Marketingbureau med lønåbenhed

Tre brygmestre foran en ølkedel
Iværksætteri

Mikrobryggeri slår dørene op i ikonisk fængsel

Et kontormiljø
Iværksætteri

Telefonboksen fra Løvens Hule er kommet videre

En mand med en lastbil fuld af pakker
Iværksætteri

Han vil være hele Danmarks Mr. Bambus

Kvinde med telefon ved ansigtet
Iværksætteri

Ny dansk tand-app scanner dine tænder – og fanger de fleste faresignaler

Et fitnesscenter
Iværksætteri

Ny fitnesskæde vil gøre op med ensomhed: Mere fællesskab

En mand med et logo i jern
Iværksætteri

Dansk iværksætter har lanceret ny social platform

Sedler og mønter
Iværksætteri

Iværksættere hjælper dig til ekstra penge 

Et par giver hinanden highfive
Iværksætteri

Færre danskere kaster sig ud i iværksætteri 

Tre herrer på en trappe
Iværksætteri

Startup scorer 23 mio. og får profileret bestyrelse

En mand i skjorte og jakke
Iværksætteri

Jazz og bobler skal rime på høreapparat

En emballage
Iværksætteri

Mad-iværksættere: Mere klima-gennemsigtighed, tak 

En kvinde taler til en forsamling
Iværksætteri

Førende coach med gode råd til iværksættere

Tre mænd i skjorter
Iværksætteri

Millioninvestering til firma, som hjælper freelancere

En mand på en yacht i Dubai
Iværksætteri

Gode råd: Sådan vinder du kampen om kunderne

En mand på en Christaniacykel fyldt med værktøj
Iværksætterdebat

Dansk startup øremærker fjerde kvartals omsætning til julehjælp

Tre mænd med dyner
Iværksætteri

Iværksætterduo:

Du skal sove med en tung dyne

Valgplakater
Iværksætteri

Test som selvstændig?

Hvilken politiker er du mest enig med

5 personer i jakkesæt
Iværksætteri

Her er de mest succesfulde fra Løvens Hule

tre mænd i en hundebutik
Iværksætteri

Det er ikke noget hundeliv

Et billede af en mørk mand med skæg
Iværksætteri

Vi bruger for lang tid på administrativt arbejde for det offentlige

En smilende  rødhåret kvinde
Iværksætteri

Hun har skabt sit drømmejob i Harboøre – og turisterne står i kø 

4 unge gutter i logotrøjer
Iværksætteri

De vil finde din stjålne cykel helt gratis

En kvinde med en mobiltelefon
Iværksætteri

Iværksætter samler kulturen i én app

Tre drenge og en mand i en stol
Iværksætteri

Fra pap til innovativt produkt af gamle fiskenet

En ung mand på et lager smiler
Iværksætteri

TeeShoppen vil erobre udlandet

En smuk kvinde smiler
Iværksætteri

Hun kickstarter boligsalget i et nedadgående marked 

En mand undersøger et Rolexur
Iværksætteri

Små iværksættere dropper banken og optager pantelån

Et tegn med kørestol på en væg
Iværksætteri

Iværksættere med handicap er et uforløst potentiale 

En dame ved nogle papkasser
Iværksætteri

Når spædbørns leg og kreativitet bliver til et væksteventyr

En mand ved et skrivebord
Iværksætteri

Større fald af nye virksomheder