Ikke første gang: Barn er før blevet løftet over hegn i institution
Det er ikke første gang, at et barn i en daginstitution er blevet løftet over hegnet af en fremmed. Ifølge Børn- og Ungechef i Aarhus Kommune Søren Aakjær var der en lignende episode sidste år. Foto: Colourbox/Free
Kommunen har genfremsendt en sag til politiet, hvor et barn er blevet løftet over hegnet i en børnehave.

Det er ikke første gang, et barn i en daginstitution bliver løftet over hegnet af en fremmed.

Det bekræfter Børn- og Ungechefen i Aarhus Kommune, Søren Aakjær, over for DR Østjylland.

Han fortæller, at der har været en lignende episode med bortførelse af et barn over et hegn fra en børnehave sidste år, men politiet vurderede dengang ikke, at der var noget at gå videre med.

Børnehaven ligger i nærheden af den børnehave, hvor en fireårig pige onsdag blev bortført. En 33-årig mand blev torsdag sigtet for seksuelt overgreb mod pigen. Han blev varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

- Da den sag kom frem, vurderede politiet ikke, at der var noget at gå videre med. Så der kom ikke nogen sag ud af det dengang, siger Søren Aakjær.

- Vi er nu blevet gjort opmærksom på den sag, og vi har genfremsendt den til politiet, så den kan indgå i efterforskningen.

Den fireårige pige blev væk under et vagtskifte i Børnehuset Snogebæksvej på Trillegårdsvej i Aarhus V. Hun nåede at være væk i en time, inden hun var tilbage i børnehaven igen.

/ritzau/