Her vælter det ind med studerende

Næsten 100 nye studerende er blevet optaget på Erhvervsakademi SydVest i vinterhalvåret. (Foto: Foto: Colourbox )

Det er især arbejdspladserne i offshore-branchen og byggesektoren, der tiltrækker de studerende i Esbjerg.

Flere elever kommer til at spise frokost ved kantinebordene og have undervisning i klasselokalerne på Erhvervsakademi SydVest. Uddannelsen har nemlig endnu engang øget optaget af studerende. Årsagen er blandet andet, at job i offshore-branchen eller byggesektoren er populære blandt de unge.

- Det glæder mig, at vi næsten har tredoblet antallet af nye studerende på vores vinteroptag i løbet af tre år. Det skyldes ikke mindst, at mange unge vælger en teknisk uddannelse som bygningskonstruktør eller driftsteknolog, siger Henrik Larsen, rektor på Erhvervsakademi SydVest i en pressemeddelelse.

Næsten 100 nye studerende er blevet optaget på Erhvervsakademi SydVest i vinterhalvåret. Det følger op på udviklingen sidste år, hvor uddannelse havde rekordhøjt optag.

Da arbejde i offshore-branchen og byggesektoren er så populært blandt de unge, har man hos Erhvervsakademi Sydvest valgt at følge op med nye uddannelser. Derfor kan man fra sommer uddanne sig til maskinmester og byggekoordinator i Esbjerg.

- Både vi og Esbjerg skal være glade for, at så mange unge vælger at tage de tekniske uddannelser, der efterspørges i det lokale erhvervsliv. Derfor er det også afgørende, at vi som uddannelsesinstitution imødekommer behovet ved at tilbyde et bredt udvalg af uddannelse, siger rektoren.

Newspaq