Henrik Sass om Alexandras mange millioner: Dem skal der ikke pilles ved

Henrik Sass-Larsen vil ikke røre Alexandras årpenge. (Foto: Foto: SCANPIX arkiv)

Socialdemokraterne som de fleste andre partier ikke pille ved den tidligere prinsesses årpenge.

Prins Joachims tidligere hustru har ikke grund til at frygte økonomisk lavvande i kassen.

Der er nemlig ikke politisk flertal for at fratage hende de såkaldte årpenge, som hun siden sin skilsmisse fra Joachim i 2005 har modtaget. Hendes apanage er på 2,3 millioner kroner årligt. Og de penge bliver hun ved med at få.

Enhedslisten har ellers stillet foreslag om, at Alexandras øvrige indtægter skal modregnes den offentlige million-ydelse. Men der er ikke skyggen af politisk flertal for forslaget.

Senest har Socialdemokraternes Henrik Sass-Larsen afvist ideen.

- Socialdemokratiet respekterer den aftale, som den daværende regering indgik. Derfor vil vi stemme imod Enhedslistens forslag, lyder det fra ham i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Alexandra har ved siden af årpengene forskellige indtægter. Ifølge Ekstra Bladet tjener hun på sin bestyrelsespost i et internationalt medicinalfirma, og hun får betaling for at holde foredrag.

Og så har den 51-årige grevinde af Frederiksborg netop solgt sin pragt-villa, som hun fik forærende af prins Joachim i forbindelse med parrets skilsmisse. Det kommer hun givetvis til at tjene et ukendt antal millioner på.

Villaen satte Alexandra til salg, efter hun i september sidste år meldte ud, at hun skulle skilles fra filmfotografen Martin Jørgensen.

Men Socialdemokraterne mener altså, at Alexandra fortsat skal have de 2,3 årlige millioner fra staten. Heller ikke Venstre, Liberal Alliance, Radikale, Dansk Folkeparti eller de konservative støtter forslaget fra Enhedslisten. Det gør kun SF. Alternativet har endnu ingen holdning til sagen, har partiet oplyst.

Alexandras årpenge

Alexandra og prins Joachim blev gift i 1995, separeret i 2004 og skilt i 2005.

Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) indførte i 2004 ordningen, der årligt sikrer Alexandra en million-indtægt.

Læs mere om årpengene her.