EL: Alexandras luksus-bistandshjælp er uforståelig
Henter afspiller ...
- Der er mange bistandsklienter, der har fået af vide, de ikke har mulighed for at få bistandshjælp længere, så hvorfor skal vi have et særligt bistandssystem for nogen, der er ekstremt højtlønnede? spørger Søren Søndergaard. Foto: Fotomontage: Scanpix/arkiv
Grevinde Alexandra står til at tjene en stor sum penge på salget af liebhaver-villaen på ydre Østerbro. Enhedslisten forstår ikke, hvorfor hun stadig får apanage.

Af Peter Wagner Pedersen og Miki Mark Pedersen

Det kom for nylig frem, at grevinde Alexandra har sat sin villa på ydre Østerbro i København til salg.

Prisen for liebhavervillaen på 356 kvadratmeter er 25.000.000 kroner. Et salg i den prisklasse vil indbringe en klækkelig sum til prins Joachims eks-kone.

Alexandra modtager allerede en apanage på 2,3 millioner om året. Det blev vedtaget i 2004 af det daværende folketing med Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen.

Søren Søndergaard fra Enhedslisten mener dog, der skal tages et nærmere kig på reglerne om apanage.

- Det handler om at lave en klar afgrænsning af, hvad den kongelige familie er. Hvor mange skal have apanage, og hvor lang tid skal de have det? Vi begrænser jo generelt bistandshjælp alle steder, hvor vi kan komme afsted med det, siger han til Avisen.dk.

- Der er mange bistandsklienter, der har fået af vide, de ikke har mulighed for at få bistandshjælp længere, så hvorfor skal vi have et særligt bistandssystem for nogen, der er ekstremt højtlønnede? Det forstår jeg ikke, siger han.

Grevinde Alexandra overtog villaen kvit og frit som en del af ægtepagten efter skilsmissen med prins Joachim i 2004.  Villaen er blevet sat til salg, efter Alexandra i efteråret meddelte, at hun skulle skilles fra filmfotografen Martin Jørgensen.

Huset på Svanemøllevej dannede ramme om deres fælles liv, men efter bruddet er det kun Alexandra og hendes yngste søn Felix, der er tilbage i det store hus.

I sidste uge udtalte Alexandra, at hun og sønnerne var på udkig efter en ny begyndelse i nye omgivelser.

- Vi har endnu ikke fundet et sted at bo, men vi forbliver i København. En ny tid begynder, og vi ser frem til det, sagde hun til Ritzau Fokus via sin pressedame.