Håndværkere skal lære håndværket igen De har glemt håndværket og er blevet montører, så nu åbner Odense Tekniske Skole uddannelse, så man kan blive restaurerings-håndværker

De har glemt håndværket og er blevet montører, så nu åbner Odense Tekniske Skole en uddannelse, så man kan blive restaurerings-håndværker

Håndværkere kan bygge en lagerhal på akkord og slå gipsplader op i blinde, men de kan ikke samle to stykker tømmer uden at bruge et sømbeslag.

»Håndværket er blevet devalueret i takt med, at antallet af byggematerialer er eksploderet. I dag har meget håndværk karakter af montage,« siger Mogens Victor Andersen fra Odense Tekniske Skole, som bakkes op af en ekspert i restaurering og istandsættelse af ældre bygninger.

»Vi har flere gange haft vanskeligt ved at finde kva­lificerede håndværkere til restaureringsopgaver.« siger underdirektør Peter Kjølby fra Realea, som er et ejendomsselskab under Realdania-fonden.

Derfor har Odense Tek­niske Skole med støtte fra Realea, 3F, Dansk Byggeri, Danske Malermestre, Teknisk Landsforbund samt Træ Industri Byg komponeret et nyt efteruddannelsesforløb, så man kan blive restaureringshåndværker.

Første kursus begynder i marts, varer 10-12 uger hvert år i tre år og er målrettet tømrere, smede, murere, snedkere, malere og blikkenslagere, som mellem skoleperioderne passer deres vante arbejde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.