Grønthandleren Lasse blev ramt af blodprop: Lokale mødte op i butikken med usædvanlig hjælp

Lasse Høegh-Guldberg Petersen fik rørende hjælp fra lokalbefolkningen, efter han blev indlagt med en blodprop i hjernen. Foto: Privatfoto

I torsdags blev ejeren af Lassefars Grønthandel ramt af en tragedie, da han blev ramt af en blodprop og måtte indlægges. Søndag var der fyldt i butikken af varer og kunder, selvom ejeren slet ikke var til stede.

En grønthandler fra Vallensbæk måtte torsdag indlægges på grund af en blodprop i hjernen. Lasse Høegh-Guldberg Petersen ejer en grønthandel i hjertet af Vallensbæk, og på grund af indlæggelsen risikerede han at miste en stor profit og mange varer, fordi de ellers skulle smides ud. Det blev dog ikke nødvendigt, for lokale kræfter i byen sørgede for, at butikken var fyldt søndag med både varer, kunder og personale. Det skriver TV2 Lorry.

- Jeg synes, det er helt vildt. Det er helt vildt rørende i hvert fald, altså at folk er så villige til at bakke op. Det kommer meget bag på mig, siger en tydelig rørt grønthandler fra hospitalssengen på Rigshospitalet i Glostrup til TV2 Lorry.

Initiativet til at få den lokale hjælp tog en ven af familien, Bettina Kjærulf Andersen. Hun spurgte Lasse Høegh-Guldberg Petersens kone, om hun kunne gøre noget i den svære tid. Svaret var at få hjælp til at sælge grøntsager i butikken.

Derefter skrev Bettina Kjærulf Andersen et opslag på Facebook, hvor hun spurgte borgerne i Vallensbæk om hjælp. Det strømmede derefter ind med hilsener fra folk, der gerne ville hjælpe i butikken eller købe en god portion grøntsager.

- Jeg synes jo, det er så fedt, at man træder til, når nogen har brug for hjælp, siger Bettina Kjærulf Andersen til TV2 Lorry.

Søndag holdt butikken så åbent fra 10-14, og varerne blev nærmest revet væk. Den lokale indsats gør, at butikken ikke mister en stor indtægt på at skulle smide en masse frugt og grønt væk. Den næste måned holder grønthandleren lukket for at komme sig over sin blodprop.

Lokalsamfundet bakker op for anden gang

Det er ikke første gang, at borgerne i Vallensbæk har hjulpet den lille grønthandler. I januar var den forholdsvis nyåbnede butik lukningstruet på grund af økonomiske problemer. Derfor skrev Lasse Høegh-Guldberg Petersen ud på Facebook for at få hjælp. Det fik han. Der viste sig en enorm interesse for grønthandleren, som kunne fortsætte sit virke.

Mads Transel er en af de borgere, der søndag mødte op i butikken for at hjælpe.

- Jeg kan bruge lidt af min søndag på at være med til at sørge for, at butikken kan holde åbent. Det er det eneste, jeg kan gøre. Jeg kan jo ikke gøre mirakler for ham inde på hospitalet. Det må han selv arbejde hårdt på, siger han til TV2 Lorry.