Fyret direktør havde dobbeltrolle: A-kasse gav store beløb til Folkemøde

Michael Valentin blev fyret som direktør i Akademikernes A-kasse i september. (Foto: Foto: Akademikernes A-kasse)

Akademikernes A-Kasse har betalt store sponsorater til Folkemødet, mens den nu fyrede Micahel Valentin bestred rollen som både direktør i a-kassen og bestyrelsesformand for Folkemødet.

Sagen om den fyrede direktør i Akademikernes A-kasse, Michael Valentin, bliver ved med at udvikle sig.

Lørdag kan Berlingske fortælle, at Akademikernes A-kasse med Michael Valentin som direktør i årene 2015-2018 har betalt et årligt sponsorat på op til 200.000 kroner til Folkemødet, hvor selvsamme Michael Valentin i 2016 blev formand for bestyrelsen.

I Akademikernes A-kasse var man opmærksom på dobbeltrollen. Efter Michael Valentins havde sat sig i formandsstolen hos Folkemødet, skrev a-kassens sekretariatschef ifølge Berlingske i en mail til Michael Valentin: 

Den fratrådte direktør Michael Valentin har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske. Akademikernes A-kasse oplyser i et skriftligt svar til avisen, at "hverken formandskab eller bestyrelse har haft kendskab til de samlede omkostninger til Folkemødet."

Akademikernes A-kasse, der med 233.000 medlemmer er en af landets største, har siden fyringen af den øverste direktør i september søgt at mørklægge sagen. Det er dog kommet frem, at a-kassen har iværksat en advokatundersøgelse, og at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet tillige gransker sagen med bistand fra Kammeradvokaten.

A-kassen har meldt den tidligere direktør til politiet for at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Selv har Michael Valentin over for Ekstra Bladet erkendt 'sjusk', men afvist noget kriminelt i forbindelse med rejserne i selskab med Akademikernes A-kasses vinleveradør.