Nye afsløringer: Fyret a-kasse-direktør købte vin for 130.000 kr. på en måned
Michael Valentin har selv beskrevet sin indkøbspolitik som 'sjusk' til Ekstra Bladet. (Foto: Foto: Thorkild Amdi/Ritzau Scanpix )
Den fyrede dirktør i Akademikernes A-kasse, Michael Valentin, ser ud til at have brugt store summer på vinindkøb og private arrangementer.

Sagen om vinindkøb og en mørklagt direktørfyring i Akademikernes A-kasse bliver ved med at gribe om sig. 

Den nu tidligere direktør Michael Valentin blev pludselig afskediget i september i år, og nu kan Berlingske, der er kommet i besiddelse af interne dokumenter og e-mails, afdække nye detaljer i sagen.

Siden 2014 har udgifterne til vin i a-kassen ligget over en kvart million kroner. Alene i 2016 rundede udgiften til vin 350.000 kroner. I Michael Valentins sidste måned som chef blev der indkøbt 1.020 flasker vin til en samlet sum af 129.023 kroner, viser fakturaer som Berlingske er i besiddelse af.

Avisen skriver, at vin-indkøbene gav Michael Valentin rabatter på vinrejser til lande som Chile og Sydafrika. Rejser der normalt koster 25.000 kroner. 

Muligt mandatsvig

Det har i det hele taget ikke været let at adskille Michael Valentins privatliv og arbejdsliv fra hinanden.

Flere gange har den tidligere direktør hyret Akademikernes A-kasses køkkenchef til at lave mad til private arrangementer og vinsmagninger på Michael Valentins private adresse.  

Eksempelvis blev der afholdt en vinsmagning en torsdag, og et fodboldarrangement en lørdag. 

"Torsdagens arrangement er business. Lørdag er privat," skriver Michael Valentin til køkkenchefen i en af de interne mails, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Ligeledes blev menuen til Michael Valentins 49 års fødselsdag betalt af Akademikernes A-kasse, mens hans 50 års fødselsdag blev fejret i firmaets lokaler - her lød udgifterne på 350.000 kroner. 

Der kan muligvis være tale om strafbare forhold, mener lektor i strafferet på Syddansk Universitet, Henning Fuglsang Sørensen.

- Hvis man har adgang til at købe ting og sager på sin arbejdsplads, og man bruger denne adgang til at foretage privat indkøb, risikerer man at bringe sig på kant med bestemmelserne om mandatsvig i straffeloven, siger Henning Fuglsang Sørensen til Berlingske.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) under Beskæftigelsesministeriet er i gang med sin egen undersøgelse af sagen med hjælp fra Kammeradvokaten.

Michael Valentin har ikke ønsket at kommentere på Berlingskes nye afsløringer, men har beskrevet indkøbspolitiken som 'sjusk' til Ekstra Bladet. 

via Listen To News