Forsvarsministrene i de lande, der har bidraget med tropper til koalitionen mod Islamisk Stat, mødes onsdag. Mødet holdes kort efter, at regeringen i Tyrkiet, hvorfra amerikanske og danske fly i koalitionen flyver, har været udsat for et kupforsøg.
Det har givet en række diplomatiske efterdønninger mellem USA og EU på den ene side og Tyrkiets regering på den anden side.
Ifølge den danske forsvarsminister, Peter Christensen (V), vil uroen dog ikke påvirke kampen mod Islamisk Stat.
- Jeg forventer ikke, at det vil få nogen effekt. I den her sammenhæng er vi Nato-allierede. Vi bidrager alle til kampen mod Islamisk Stat, siger han forud for mødet i Washington.
- Det er ikke det samme, som at der politisk ikke bliver rejst bekymringer over for tyrkerne. Også i lyset af det der foregår i disse døgn. Men jeg forventer ikke, at det får nogen effekt på det militære samarbejde.
Efter en række masseanholdelser i den tyrkiske hær siger en talsmand for den tyrkiske præsident tirsdag, at de ikke vil få nogen effekt på landets indsats i kampen mod Islamisk Stat.
På mødet skal landenes ministre gøre status over missionens succes. Set med danske briller går det fremad i kampen mod Islamisk Stat, mener forsvarsministeren.
- Især i Irak har vi succes. Med støtten fra luften er det lykkes de irakiske sikkerhedsstyrker at tilbageerobre flere og større områder fra Islamisk Stat, siger Peter Christensen.
Også eventuelle kapacitetsmangler vil blive diskuteret på mødet. Der er ifølge forsvarsministeren ikke kommet nogen henvendelser til Danmark om at øge bidraget.
- Danmarks bidrag er meget stort for vores lands størrelse. Det erkendes også bredt i hele koalitionen. Derfor er det ikke Danmark, man kigger på, når man efterspørger flere militære bidrag i kampen mod Islamisk Stat, siger han.
/ritzau/