FN's Sikkerhedsråd fordømmer anholdelsen af Malis premierminister og advarer om sanktioner mod det afrikanske land, hvor hæren har tvunget regeringslederen til at træde tilbage.
FN advarer om, at hæren er med til at undergrave internationale bestræbelser på at få nedkæmpet islamistiske ekstremister i den nordlige del af landet.
Malis premierminister, Cheick Modibo Diarra, trådte tilbage tirsdag kun få timer efter, at soldater anholdte ham. Det meddelte han i en erklæring tidligt tirsdag morgen.
- Jeg, Cheick Modibo Diarra, træder tilbage sammen med min regering så mænd og kvinder i Mali kan få deres ønsker om fred opfyldt, sagde en tydelig nervøs Cheick Modibo Diarra i en erklæring på en tv-station.
- Medlemmerne af FN's Sikkerhedsråd er parat til at indføre sanktioner mod dem, som forhindrer genopretningen af den forfatningsmæssige orden og undergraver stabiliteten i Mali, hedder det i erklæringen fra Sikkerhedsrådet.
En talsmand for Malis militær siger, at Cheick Modibo Diarra blev anholdt, fordi han "ikke har gjort nok for at løse landets problemer".
- Han ville forlade landet, efter at han har opildnet til ballade, lød det fra Bakary Mariko, talsmand for den militærgruppe, der stod bag statskuppet i marts.
- Landet er i krise. Men han har ikke arbejdet for landets interesser. Dette er ikke et kup. præsidenten bliver siddende, siger Bakary Mariko videre.
Generalerne har stadig stor politisk magt, selv om de gav magten tilbage til civile politikere en måned efter kuppet.
Premierministeren blev arresteret af 20 soldater, der kom fra Kati (et militærområde uden for hovedstaten Bamako, red.), ifølge oplysninger fra en person fra ministerens følge, skriver nyhedsbureauet AFP.
Diarra blev indsat som premierminister som del af det overgangsstyre, der tog over efter kupledelsen i april.
Samtidig tog militante islamister kontrollen med den nordlige del af landet, hvor de siden hen har indført strenge sharialove og tvunget regeringshæren væk.
/ritzau/Reuters