Ferien er slut: Føler du dig også syg?

Hårdt at komme tilbage fra ferien? For mange britere kræver det en sygedag at komme tilbage til arbejdet. (Foto: Foto: Colourbox)

Efter en god ferie burde man være helt klar til at komme tilbage på arbejdet, men det er der mange, der ikke er. En engelsk undersøgelse viser, at det for mange er så hårdt at starte på arbejde efter ferien, at det kræver en sygedag.

For en fjerdedel af briterne er det så hårdt at vende tilbage til arbejdet efter ferien, at de må tage en sygedag i forlængelse af ferien. Det skriver Ekstra Bladet.

Undersøgelse, der er foretaget blandt 2000 englændere, som arbejder i Travelex's London-afdeling, viser, at mange må tage en sygedag, når ferien slutter.

Og det er ikke bare en sygedag, som feriens afslutning kræver. Når englænderne er tilbage på kontorstolen, efter den forlængede ferie med sygedag, har de også svært ved at koncentrere sig og drømmer sig tilbage ferietiden.

50 procent indrømmer i undersøgelsen, at de har svært ved at finde tilbage til den daglige rytme og koncentrere sig om arbejdet, når ferien ender.

Danskere bliver ramt af sygdom ved feriens start
Der er ikke lavet en undersøgelse, som viser, om danskerne har det samme behov for en sygedag efter ferien, men mange danskere kender til at være syge, når ferien starter. Her er der mange, der bliver ramt af influenzasymptomer med dunkende hovedpine og høje temperaturer. Og det er der en forklaring på.

"I det daglige har vi måske en tendens til at overse kroppens signaler på, at vi er syge, f.eks. hvis vi er stressede og skal nå en deadline før ferien. Hvis det er stress i mindre omfang, vil det holde infektionen nede, så vi ikke føler os syge. Derudover kan vi ignorere signalerne et stykke tid. Men når vi så kommer på ferie og slapper af, vil sygdommen blusse op, og i og med at vi nu ikke har travlt, reagerer vi på kroppens signaler og bliver syge," fortæller Jan Pravgaard Christensen, som forsker i immunsystemet og kroppens reaktion på sygdom ved Københavns Universitet, til Ekstra Bladet.