- Man bliver jo meget påvirket. Jeg har en meget trist følelse af, hvordan vi kommer videre herfra.
Sådan lyder det fra næstformand i LO Arne Grevsen, som opholdt sig i Bruxelles tirsdag morgen og formiddag, da to terrorangreb skabte kaos og slog mere end 30 mennesker ihjel.
Næstformanden var i den belgiske hovedstad for at mødes med repræsentanter fra Europas fagbevægelser i Den Europæiske Faglige Sammenslutning (EFS). Men på vej til mødet i det centrale Bruxelles, kunne han konstatere, at noget var helt galt.
- Metroen var lukket, og vi kunne allerede høre udrykningskøretøjerne i byen, siger han til Avisen.dk.
LO-delegationen valgte i stedet at gå til EFS-bygningen, men kun for at få beskeden om, at programmet var aflyst.
Vi må ikke lade frygten styre
Selvom Arne Grevsen var uhyggeligt tæt på terrorangrebene, nægter han at lade frygten få overtaget. Det er det budskab, der fylder mest, da Avisen.dk taler med næstformanden tirsdag aften.
- Jeg synes ikke det nytter noget at være nervøs for at gå og leve livet. Det er vel dybest set det terrorismen stræber efter. At folk bliver bange og nervøse og forhindret i at leve livet – og det kan vel ikke være meningen, siger han til Avisen.dk.
I stedet må man forsøge at finde ud af, hvad det er der sker inde i hovedet på terroristerne, hvis man skal forsøge at bekæmpe dem.
- Det her er ondskab. Det er folk, der er parate til at slå sig selv i hjel. Men hvordan man dæmmer op for sådan noget, det er svært at sige.
Arne Grevsen oplevede Bruxelles og Europa i højeste alarmberedskab, da han ved middagstid tirsdag kørte mod Düsseldorf, hvorfra LO-delegationen kunne komme med et fly til København.
Der var vejspærringer i både Belgien og Holland, og i Tyskland blev de stoppet kort, før de fik lov at køre videre, fortæller han.
Forstår bekymringen
Avisen.dk kan i dag fortælle, hvordan angrebet i lufthavnen i Bruxelles gør stort indtryk på lufthavnspersonalet i Københavns Lufthavn. Derfor vil 3F Kastrup invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle tillidsfolkene om situationen.
Og Arne Grevsen forstår udmærket behovet blandt de ansatte for at få at vide, hvad angrebene i Bruxelles betyder for situationen i den danske lufthavn.
- Jeg kan sagtens forstå folk bliver nervøse, når sådan noget sker. Og jeg mener, man skal gøre hvad man kan og agere så fornuftigt som muligt. Og så må vi håbe, politiet gør deres arbejde, siger han og fortsætter:
- Men jeg tror ikke, vi skal lave om på vores hverdag og blive bange for at gå på arbejde.